Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Bullet - Heading For The Top
Jaar van release: 2006
Label: Black Lodge Records

Bullet - Heading For The Top

Over de release Heading for the top van Bullet kan ik kort zijn: hardrock/metal zoals bands als AC/DC, Judas Priest en Accept in hun begindagen ook maakten, niets meer of minder. Eindscore: 70/100, klaar. In feite heb ik in het voorgaande stuk het belangrijkste over het complete album wel verteld. Het zou echter een slechte zaak zijn als iedere reviewer zich er zo vanaf zou maken, dus ik zal een paar extra details vrijgeven.

De zanger doet het meeste denken aan Brian Johnson (AC/DC) en Udo Dirkschneider (Accept) en doet zeker niet onder voor deze twee, jammer alleen dat hij ook niet verder komt dan het rechtstreeks kopiëren van deze zangstijlen. De rest van de bandleden doen wat ze moeten doen: de gitaristen spelen hun riffs en solo’s op een behoorlijk orthodoxe manier terwijl de ritmesectie gestaag voortkabbelt in de bijna allemaal mid-tempo songs. De teksten handelen over gokken, drinken, motorrijden en seks, dus ook hier is er weinig sprake van originaliteit.

Maar toch, dankzij de goede productie en het hoge classic rock gehalte valt er stiekem toch nog goed te genieten van het album, verwacht alleen niks, maar dan ook niks eigens en beschouw de band maar als een redelijk geslaagde feestband voor een Duits festival.

Tracklist:
1. Midnight riders (riding free)
2. Turn it up loud
3. Heading for the top
4. Rambling man
5. Hard luck lady
6. Speeding in the night
7. One deal with the devil
8. Rock steady
9. Leather love
10. Raise hell
11. Bang your head

Score: 70 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 10 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]