Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Iron Fire - Revenge
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
Iron Fire - Revenge
De situatie kon voor Iron Fire aanvankelijk niet meer stuk. Na het winnen van Noise Records' talentenjacht kreeg de Deense heavy/power metal band een platencontract. Een goed ontvangen debuutalbum volgde. Bandleider Martin Steene raakte geïnspireerd en schreef een sterk tweede album bij elkaar. Maar, de pers én Noise Records lieten zich niet overtuigen. Desastreuse kritieken en een contractontbinding volgden, waarna Iron Fire een jaar of vijf voort heeft moeten modderen in de lokale scene. Dé heavy metal scene van Denemarken, die nagenoeg non-existent is. Vorig jaar zette Iron Fire op eigen kracht een derde album op band, dat Napalm Records genoeg de moeite waard vond om uit te brengen. Hier komt "Revenge" de hoek om kijken.

Door deze historie is de band wel meer op safe gaan spelen. Het debuut "Thunderstorm" was een degelijk Running Wild-achtig heavy metal album, opvolger "On The Edge" flirtte met jaren zeventig rock en moderne klanken tegelijkertijd. "Revenge" klinkt traditioneel als de eersteling, maar met een duidelijke groei op gebied van compositie. Stoere heavy metal songs als "Wings Of Rage" en "Stand As A King" voelen als een nieuwe kennismaking met oude vrienden.

Het gaat echter pas echt lopen bij "Mind Machine" en "Fate Of Fire", waarin de band een tikkie moderner én agressiever klinkt. Om aan het eindeloos oprakelen van individuele songtitels een einde te maken noem ik nog even de frisse ballade "Ice Cold Arion" en het logge "Whirlwind Of Doom".

Zanger en gitarist Martin Steene (die overigens het enige originele lid van de band is) heeft tussen twee Iron Fire albums door zijn stem soepel kunnen houden in Force Of Evil, die band met voormalig Mercyful Fate leden. Hij is nog steeds de topzanger van weleer.

Wat ik uiteindelijk vind? "Revenge" is niet het meest vernieuwende album dat we ooit gehoord hebben. Maar ondanks de traditionele aanpak weet Steene, de enige songwriter, er toch een boeiende plaat van te maken. Welkom terug Martin Steene, laten we hopen dat Napalm Records meer hart voor de zaak heeft dan je vorige broodheer. Dan kun je op Iron Fires vierde album weer naar hartelust experimenteren.

Tracklist:
1. Wings Of Rage
2. Iron Head
3. Metal Messiah
4. Whirlwind Of Doom
5. Savage Prophecy
6. Fate Of Fire
7. Stand As A King
8. Brotherhood Of The Brave
9. Alone In The Dark
10. Mind Machine
11. Ice Cold Arion
12. Break The Spell
13. Gates Of Cybertron (Bonus track)
14. Odins Call (Bonus Track)

Score: 77 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 3 april 2006

Meer Iron Fire:

Iron Fire - Revenge
Reactie van Dimmen op 20-09-2006 om 09:06u
Score: 75 / 100

Deze Iron Fire cd vertoont een grote vooruitgang qua compositie , zang en heeft de productie die nodig is om als degelijk album beschouwd te worden. Lekkere traditionele heavy metal: screaming vocals, scheurend gitaarwerk en een beukende ritmesectie. Erg opvallen doet de band echter nog niet in de grote heavy metal wereld, maar alle elementen zijn aanwezig om de fans van true metal te verbazen ,Ik kijk uit naar de opvolger en hoop deze band zeker live eens aan het werk te zien.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.