Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Anti-Flag - For Blood And Empire
Jaar van release: 2006
Label: Sony/BMG
Anti-Flag - For Blood And Empire
Het uit Pittsburgh afkomstige Anti-Flag is meer dan zomaar een punkbandje met teksten over een slechte jeugd, lekkere wijven of bier. In de voetsporen van Rage Against The Machine en System Of A Down strijden ze al enkele jaren actief tegen het onrecht van de Amerikaanse regering jegens de wereldbevolking. Anti-Flag houdt het niet alleen bij politieke teksten, ze richtten zelfs een organisatie op (Free Military Zone) om mensen aan te moedigen hun stem te laten horen en te protesteren tegen ‘het kwaad’.

Daar zal ik verder niemand mee lastig vallen, het gaat tenslotte om de muziek. Anti-Flag heeft namelijk een nieuwe cd uit die de naam ‘For Blood And Empire’ heeft meegekregen. Daarop zijn dertien aanstekelijke punknummers - met titels die niks aan de verbeelding over laten - terug te vinden. Ze zijn weliswaar wat ingetogener (uitzonderingen daargelaten) dan wat hun vorige album ‘Terror State’ de luisteraar te bieden had, het luisterplezier is er niet minder om. Het stemgeluid van zanger Justin Sane (wat een naam) is uit duizenden herkenbaar en ook de ronkende bas is typerend voor het totaalgeluid van Anti-Flag.

Toch ontkom je niet aan de boodschap die Anti-Flag over wil brengen. Elk nummer kent een politieke lading en ‘For Blood And Empire’ kan gerust gezien worden als een conceptalbum. Wie echter schijt heeft aan de teksten en gewoon een leuke punkplaat wil horen, zal met deze plaat zeker de mist niet in gaan, want het bevat stuk voor stuk nummers die goed in elkaar steken en de moeite meer dan waard zijn.

Tracklist:
1. I’d Tell You But…
2. The Press Corpse
3. Exodus
4. Project For A New American Century
5. Hymn For The Dead
6. This Is The End
7. One Trillion Dollars
8. State Funeral
9. Confessions Of An Economic Hit Man
10. War Sucks, Let’s Party!
11. The W.T.O. Kills Farmers
12. Cities Burn
13. Depleted Uranium Is A War Crime

Score: 77 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 25 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Anti-Flag - For Blood And Empire
Reactie van tum op 27-03-2006 om 15:34u
Score: 90 / 100

Anti-Flag - For Blood And Empire
Reactie van joni op 12-12-2006 om 17:51u
Score: 100 / 100

Anti-Flag spr zalig

Anti-Flag - For Blood And Empire
Reactie van wali op 01-09-2007 om 16:36u
Score: 100 / 100

Anti-flag
kan een band nog beter zijn .<3