Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Anti-Flag - 20/20 Vision
Jaar van release: 2020
Label: Spinefarm Records
Anti-Flag - 20/20 Vision
De punkrockers van Anti-Flag zitten niet stil. Altijd is er wel ergens iets niet correct in de wereld en de heren stellen dit muzikaal aan de kaak. Vooral politiek gezien richt de band zich op de Amerikaanse situatie en komt met niet te missen kritiek. Waar die normaal gesproken niet gericht is op één persoon, maar vooral op het systeem, kiest Anti-Flag op 20/20 Vision voor een andere aanpak en opent de band een directe aanval op President Trump.

Muzikaal tapt het kwartet uit hetzelfde vat dat het deed op eerdere platen: melodieuze punkrock met aanstekelijke coupletten en refreinen. Wie tekstueel niet oplet, zou zelfs zo maar denken dat de band vrolijke meezingers ten gehore brengt. Niets is minder waar. Hate Conquers All maakt dit meteen duidelijk. De albumopener begint met een quote van de zittende president en zet meteen de toon. Rechttoe-rechtaan schiet Anti-Flag op zijn doel af.

De grote kracht van de band is altijd al geweest om zijn boodschap te verpakken in melodieuze punkrocksongs. Dat is op 20/20 Vision niet anders. Tracks als Hate Conquers All, It Went Off Like A Bomb, 20/20 Vision en Christian Nationalist zijn gemaakt volgens het welbekende recept en ademen de sfeer van de groep op en top uit. Verrassingen hoef je ook niet te verwachten op deze plaat. Anti-Flag vervolgt zijn pad dat het al jaren volgt. Wat dat betreft mag de band absoluut wel iets meer experimenteren met zijn sound.

Dat is niet het enige mankement. Naast dat het allemaal wel heel erg vertrouwd voelt, spelen de heren ook te veel op safe. Voor een album die bekend moet staan als een protestplaat, klinken de tracks te lief. Juist iets meer agressie en pit zou goed zijn. Dat geldt dan met name voor nummers als Unbreakable, afsluiter Resistance Frequencies en You Make Me Sick. Juist laatstgenoemde kan met zijn directe teksten meer pit gebruiken om zijn boodschap nog beter over te brengen.

Dat gezegd hebbende is 20/20 Vision geenszins een slechte plaat. Over zijn gehele speelduur weet Anti-Flag een constante kwaliteit vast te houden. Het energieniveau blijft hoog en alle tracks klinken aangenaam. Het is Anti-Flag zoals je gewend bent van de laatste platen. Voor de fans is dat misschien fijn, maar het lijkt erop dat de groep vastgeroest zit in zijn eigen sound en daardoor weinig verrassend voor de dag komt.

Tracklist:
1. Hate Conquers All
2. It Went Of Like A Bomb
3. 20/20 Vision
4. Christian Nationalist
5. Don't Let The Bastards Get You Down
6. Unbreakable
7. The Disease
8. A Nation Sleeps
9. You Make Me Sick
10. Un-American
11. Resistance Frequenties

Score: 70 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 6 maart 2020

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.