Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Escadron - Escadron
Jaar van release: 2005
Label: Eigen Beheer
Escadron - Escadron
Met de boodschap ‘Metalcore, maar niet zo zeurachtig’ kreeg ik deze demo van onze hoofdredacteur. Wat blijkt? De heren uit Sneek maken gewoon oude Zweedse death (At The Gates) vermengt met eveneens Zweedse neothrash (The Haunted). Deze mini cd is de voorbode voor een debuut waarvoor deze Sneekse boys nog wat materiaal moeten bij elkaar sprokkelen.

Het kwartiertje metal begint met het Callenish Circle-achtige ‘In Order To Survive’ en eindigt met de soortgelijke variatie ‘Sworn Defeated’. De riffs zijn catchy, de zang bijtend, de productie vol en het geheel straalt iets heel positiefs uit. De non-originaliteitswijzer slaat jammer genoeg nog te veel door naar rechts en de songs mogen van mij wel wat langer duren.

Escadron maakt met dit schijfje een verrassend strakke indruk en de toekomst zal uitwijzen of de heren er echt voor zullen gaan of niet. Optredens afwerken en nog meer optredens versieren is nu aan de orde. En daarna nog meer optreden. En dan wordt het nog wel wat met deze gestroomlijnde bende.

Tracklist:
1. In Order To Survive
2. You Will Be..
3. Black Heart Wounds
4. Way Of Life
5. Sworn Defeated

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 augustus 2005

Koop dit album in

Meer Escadron:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Criz op 27-01-2006 om 10:31u
Score: 100 / 100

Vet dope band man!