Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-01-2021

Monolithe - Monolithe II
Jaar van release: 2005
Label: Candlelight Records
Monolithe - Monolithe II
Even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde, ontdekt een groep apen een monoliet. Vier miljoen jaar later wordt een gelijkaardig object ontdekt op de maan, dat een signaal uitzendt naar Jupiter. Commandant Bowman en astronaut Poole vertrekken met het ruimteschip Discovery op een speciale missie, met de hulp van supercomputer HAL-9000.

Dit staat als korte samenvatting achteraan de DVD van 2001: A Space Odyssey, de fascinerende en vage film van Stanley Kubrick. Deze film bevatte erg wereldvreemde scènes en dit Franse project wil nog een stap verder gaan met haar muzikale interpretatie van Kubrick’s film. Deel ‘I’ bestond uit één song en dat is deze keer onveranderd gebleven. Dit keer duurt het werkstukje 50:24 en bevat weer heerlijke (funeral) doommetal van een torenhoog niveau. Verwacht geen ontmenselijkte undergrounddoom in de stijl van Moss of Torture Wheel, maar een goed geproduceerde mix van Shape Of Despair (keyboards), Pantheist (klankbeelden) en Evoken (het lugubere dat met het mooie wordt verenigd).

De afwisseling in stemming, tempo en angstgevoelens zijn erg groot maar toch klinkt alles heel coherent en logisch. Toegankelijke funeraldoom gegoten in één lang nummer, Sylvain Bégot heeft het weer gedaan. Meer wil ik niet kwijt over de muziek omdat dat de verrassing voor toekomstige luisteraars alleen maar kapot maakt. Ik zal dit schijfje ook meer draaien dan de laatste geniale werkjes van Pantheist, Evoken, Mourning Beloveth en dat zegt genoeg.

Tracklist:
1. Monolithe II

Score: 89 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 juni 2005

Koop dit album in

Meer Monolithe:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Monolithe - Monolithe II
Reactie van Bronnieponnie op 02-09-2008 om 13:15u
Score: 95 / 100

Die 50 minuten zijn zó om. Geweldige plaat!