Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Isle Of Man - Breathe Plastic
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer
Isle Of Man - Breathe Plastic
Breathe Plastic? Geen probleem. U vraagt, wij draaien, en vol overgave duw ik mijn neus tegen de kersverse plastic stoelleuning van de Amsterdamse tram. Amsterdam is z`n OV aan`t innoveren, weet u wel? In plaats van de oude vetrouwede knusse trams vol ijzerwerk zweven er nu brede bikkels, voorzien van een volledig plastic interieur. Prettig voor het oog en voor onder de kont, maar funest voor de reukorganen, want bij binnenkomst in zo`n splinternieuwe tram word je bedwelmd en gevloerd door de geur van de nog bijna smeulend plastic. Je organen beleven dan een bijna even chemisch proces als dat het palstic zelf heeft moeten ondergaan. Geen wonder dat die trams altijd hordes junks van A naar B en van B naar A verrijden.

Heb je ook wel zin in een lekkere trip, maar woon je niet om de hoek, dan kun je ook de nieuwe LP Breathe Plastic van Isle Of Man in je draajerd proppen. Deze (5)koppige formatie van eigen bodem maakt even eigenaardige herrie als dat de al niet alledaagse bandnaam diet vermoeden. Herrie dat als gevolg van allerlei chemische reacties aan alle kanten knettert en spettert en geen haar van je heel laat mocht je plots een duik in een vat met dit bijzondere metalmengsel willen wagen.
Deze concentratie bereikt Isle Of Man door alle reageerbuisjes, gevuld met alle metal- en hardcoreingredienten die uberhaupt knetterpotentie hebben, op 1 hoop te gooien en er vervolgens een flinke roerlepel door te slingeren. De finishing touch bestaat tot slot uit enige eigenaardige toevoegselen van pingels, pangels, weirde sampletjes en inheemse instrumenten uit moeders keuken. En toegegeven, het resultaat mag er verdomd wezen!

De muziek is (evenals de teksten) erg fragmentarisch en abrupt. Het ene moment luister je nog naar hardcore pur sang, maar geen snuif later maakt de hardcore plaats voor een stampende groove, gevolgd door een wervelende portie grind en afgesloten met een tierelig gitaarloopje. De progressieve aanpak van Isle Of Man lijkt geen seconde stil te willen staan en gunt de luisteraar dan ook slechts enkele adempauzes.
Irritant? Valt mee.Ontdanks de wispelturigheid is de muziek vooral hondsdol, agressief, met her en der een vette knipoog, en worden alle muzikale bochten haarscherp genomen. Met klooit niet zomaar wat aan, wat evengoed aan de kwaliteit van het spel is waar te nemen.

Aan alle liefhebbers van de extremere metaluithoeken (en het leven in het algemeen) wil ik dit nog even op het hart drukken: laat het lijmsnuiven nou maar voor wat het is. Injecteer Breathe Plastic, en ik wens u een prettige "reis"!

Tracklist:
1. Memphis Tennessee
2. She Was A
3. Daddy, I Wanna Be A Rockstar
4. 24 Hour Armed Response
5. Pigroast

Score: 89 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 25 januari 2005

Isle Of Man - Breathe Plastic
Reactie van XnegativeX op 25-01-2005 om 15:49u
Score: 80 / 100

Yup, dit klinkt inderdaad erg lekker! Hopelijk brengen deze heren (?) snel een full-length cd uit. Trouwens, werderom een strakke review met uiterst wazige metaforen. Zo mag ik dat graag zien ;)

Isle Of Man - Breathe Plastic
Reactie van soulcollector op 25-01-2005 om 16:26u

ik heb een tijd geleden met een brede glimlach naar een concert van ze staan kijken, elke vette break met een lach beantwoord. dit is muziek die ik geweldig vind en ik moet dit schijfje zeker aanschaffen.

Isle Of Man - Breathe Plastic
Reactie van iomrocks op 26-01-2005 om 13:14u
Score: 100 / 100

Full Length zal nog even op zich laten wachten, er zijn wel inmiddels 4 nieuwe nummers geschreven, maar eerst moet de NL'se en de internationale metalscene op "grotere" schaal onze mini-cd ontdekken! BEDANKT!

Isle Of Man - Breathe Plastic
Reactie van buck op 29-04-2005 om 19:56u
Score: 1 / 100

mmm isle of man.......isle of man..........isleofmanisleofmanisleofman....................I LOVE MAN!!!!!!!! IK VOND DE MUZIEK AL GAY EN NU BEGRIJP IK BAND NAAM OOK WAT BETER!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.