Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

King's X - Live All Over The Place
Jaar van release: 2004
Label: InsideOut Music
King's X - Live All Over The Place
Kings X is een rockband die door de jaren heen altijd goede cd’s heeft uitgebracht die allemaal iets tijdloos over zich hebben. Muziekliefhebbers stonden verbaasd te kijken toen het debuut ‘Out of the silent planet’ in 1988 verscheen, het was voor het eerst dat een groep een originele mix van pop, rock, prog en metal maakte met onweerstaanbare liedjes. De drie bandleden Doug Pinnick (bas en leadvocalen), Ty Tabor (gitaar/vocalen, en tevens bekend van vele ‘sideprojects’) en Jerry Gaskill (drums/vocalen) hebben sinds dat debuut met regelmaat een nieuw album op de wereld losgelaten. De fans, de bandleden en de platenmaatschappij vonden het echter tijd dat er eens een mooie live cd uitkwam en het fraaie resultaat ligt nu in mijn handen: een mooie dubbelaar, met een gevarieerde setlist die werk bevat van de heren vanaf het debuut tot het vorig jaar verschenen ‘Black like Sunday’, die zowel akoestisch als met volle elektriciteit wordt afgewerkt.

Het eerste album duurt een vol uur en laat een erg opdreef zijnde band horen. Wat een mooie zanglijnen, samenzang en funky spel zeg! Als zanger Doug in ‘Believe’ dan nog als een zwarte dominee gaat preken dan weet je dat er magie in de lucht was die avond. En ik heb trouwens Doug nog nooit zo goed en enthousiast horen zingen als op dit ‘Live all over the place’. Verrassing van cd 1 is de goede coverversie van mijn favoriete Jimmy Hendrix nummer ‘Manic Depression’. Klasse.

Het tweede album duur maar liefst vijf kwartier en begint met zeven akoestische versies van Kings X nummers. Mooi en sfeervol, maar ik prefereer persoonlijk toch de powerversies. Gelukkig voor mij volgen daarna nog zes ‘electric song’ die samen nog garant zijn voor 40 minuten genieten. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we als bonus nog een mooie akoestische versie van ‘Over My Head’.

Alles bij elkaar opgeteld is dit een magistrale live registratie die alle gezichten van Kings X bloot geeft. Dé essentie van een live plaat wordt dus bereikt. Nu weet ik het zeker, er bestaat geen betere powerrockband als Kings X.

Tracklist:
Cd 1
1. Groove Machine
2. Dogman
3. Believe
4. Little Bit Of Soul
5. Complain
6. Over My Head
7. Manic Depression
8. Black Like Sunday
9. Finished
10. Screamer
11. Johnny

Cd 2
1. The Difference
2. (Thinking And Wondering) What I'm Gonna Do
3. Mr. Evil
4. Mississippi Moon
5. Goldilox
6. Everybody Knows A Little Bit
7. A Box
8. Talk To You
9. Visions
10. Cigarettes
11. Summerland
12. We Were Born To Be Loved
13. Moan Jam
14. Over My Head (bonus track)

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 oktober 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]