Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Frontside - Forgive Us Our Sins
Jaar van release: 2004
Label: Regain Records
Frontside - Forgive Us Our Sins
Het Poolse Frontside zoekt voor de eerste keer aandacht in het buitenland. Hun Poolstalige death/thrash/hardcore is vrij succesvol in eigen land en de heren hebben het podia al gedeeld met onder andere Satyricon, Kreator en Madball. Het Zweedse label Regain Records vond de muziek van deze heren potentie hebben en zodoende namen de heren speciaal dit Engelstalige ‘Forgive us our sins’ op wat een bewerking is van hun laatste Poolstalige cd genaamd ‘I odpusc nam nasze winy’.

De band barst los met ‘Don’t raise your hand against the creator’ waarbij de eerste dertig seconden een dikke knipoog naar Vader is, waarna het nummer zich ontpopt tot een beukend metalcore nummer. Als ‘Extiontion of the earth’ daarna een wereldriff en een duister darkmetal refrein bevat ben ik nog meer verrast van wat deze heren ons voorschotelen. De verrassing is nog groter als het navolgende nummer een bikkelharde grindcore start ombuigt in een geweldig nu-metal granaat. Hulde! Het gaat te ver om hier elk nummer uitvoerig te bespreken maar neem van me aan dat de navolgende nummers allemaal heel erg beuken maar qua stijl allemaal nét iets anders zijn.

Voor mij is dit ‘Forgive us our sins’ de verrassing van de maand. Het plaatje heeft als enige kenmerk dat het heerlijk beukt en voor de rest is diversiteit troef: death, thrash, grindcore, metalcore, hardcore en nu-metal worden lekker afgewisseld en toch wordt het geen bij elkaar geschraapt ratjetoe. Ik ben blij dat de heren hun pijlen nu op het buitenland richten want ze hebben met die tactiek alweer een nieuw slachtoffer gemaakt en dat is ondergetekende. Dit album raad ik eens niet aan met een warm hart maar met een keiharde rechtse vuistslag!

Tracklist:
1. Intro
2. Don’t raise your hand against the creator
3. Extinction of the earth
4. The accused
5. Cry of the debased
6. God created Satan
7. Rain of purification
8. Cursed
9. Streets of hate
10. The last supper
11. And forgive us our sins
12. Legiony Smierci
13. Dlaczego

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 augustus 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Frontside - Forgive Us Our Sins
Reactie van Morey op 23-11-2011 om 16:06u

Such a deep anwesr! GD&RVVF