Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Hate Forest - Innermost
Jaar van release: 2022
Label: Osmose Productions

 -

Er zijn maar weinig bands die vanaf de eerste seconde de gevoelstemperatuur naar het vriespunt kunnen brengen, maar de Oekraïense blackmetalgroepering Hate Forest is daar één van. Het soloproject van gitarist, zanger en bassist Roman Saenko (Drudkh, Windswept, Blood Of Kingu en vele andere projecten) staat sinds de prille begindagen aan het eind van het vorige millennium bekend om zijn spijkerharde en ijskoude, archetypische vorm van black metal. De combinatie van snijdende riffs, voortdurend voortdenderende drumpartijen en woeste grunts en screams zorgt ervoor dat Hate Forest het muzikale equivalent van een poolstorm vormt, met een kilte die in de botten trekt.

Ondanks een productieve beginperiode trekt Saenko in 2004 de stekker uit Hate Forest, waarschijnlijk om zich meer op het dan al zeer succesvolle Drudkh te richten. Op enkele compilaties en heruitgaven na blijft het stil, totdat in de laatste dagen van 2020 ineens het compromisloze nieuwe album Hour Of The Centaur verschijnt: een minimalistische, ijskoude dijk van een plaat, die paradoxaal genoeg bijna sereen is in zijn nooit aflatende intensiteit. Gelukkig blijkt er geen sprake te zijn van een eenmalige oprisping, want inmiddels ligt met Innermost wederom een nieuw werkstuk in de schappen. Deze pas zesde full-length verschijnt wederom in de donkere dagen van december, vrijwel twee jaar na zijn voorganger.

Waar Drudkh zijn kracht ontleend aan contemplatieve, hypnotiserende riffs en een bijna sacrale, melancholische sfeer, raast Hate Forest juist van begin tot eind door. Ook op Innermost is er nauwelijks een rustpunt te ontdekken in de zes nummers. De gure riffs terroriseren de trommelvliezen, terwijl het drumwerk (dat waarschijnlijk uit een computer komt) vrijwel non-stop blastbeats en dubbele basritmes produceert. Slechts op enkele momenten wordt de maalstroom onderbroken, zoals in By Full Moon's Light Alone The Steppe Throne Can Be Seen, waarin het korte, akoestische getokkel, de slepende riff en het epische mid-tempo aangename aanknopingspunten vormen.

Het grote nadeel van dit voortdurende bombardement op de zintuigen is dat de muziek wat eentonig wordt. Hoewel Those Who Howl Inside The Snowstorm en Temple Of The Great Eternal Night indruk weten te maken door hun fantastische, snijdende riffs, blijven de andere tracks daar iets bij achter. Bovendien blijken de nummers onderling lastig van elkaar te onderscheiden. Net als de albumhoes zijn de verschillen per track minimaal. Bovendien ontbreekt de dynamiek in en tussen de nummers, waardoor de plaat ondanks de relatief korte speelduur van ruim een half uur een nogal afmattende luisterervaring is. Hoewel Innermost de luisteraar bij vlagen wegblaast, zorgen dergelijke minpunten ervoor dat het album wel wat minder beklijft dan zijn voorganger.

Tracklist:
1. Those Who Howl Inside The Snowstorm
2. By Full Moon's Light Alone The Steppe Throne Can Be Seen
3. Ice-Cold Bloodless Veins
4. Temple Of the Great Eternal Night
5. Whiteout Silence
6. Solitude In Starry December

Score: 70 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 30 april 2023

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.