Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Enraged - Resist Or Serve
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer
Enraged - Resist Or Serve
Enraged is een deathmetal band met een boodschap. De mensheid is volgens de heren een plaag voor zichzelf en voor de omgeving. Mensen zijn leugenaars en bedriegers die het doel hebben jouw leven te verknoeien. Buiten dat gegeven, is de mensheid zich ook nog eens gaan bemoeien met de natuur met de bekende negatieve gevolgen als resultaat. De mensheid is dus zijn eigen grote vijand geworden. Nu hebben we de keus: je doet er niet aan mee en treedt er tegen op ("Resist") of je volgt als een slaaf en bewerkstelligt je eigen ondergang ("Serve").

Dit is het verhaal dat wordt verteld op de nieuwe promo van het Nederlandse Enraged. In het verleden traden ze geregeld op maar sinds de mini cd 'Counterblast' (2001) hoorden we geen nieuw materiaal van de heren. Tot mijn spijt, duurt deze promo ook maar 14 minuutjes. Het cd'tje opent uitstekend met 'Intolerable misconduct' dat opvallend modern en spannend aandoet. Een zeer catchy nummer waarin ook een leuke solo te horen is. Wanneer zanger Peter Hagen het zinnetje 'I see right, I see right through to you' als een mantra uitschreeuwt dan hoor je de oprechte agressie van de heren. Dit nummer bevat ook wat opgefokte thrash invloeden en zou qua melodie en sfeer perfect op een God Dethroned album hebben gepast. 'Below the surface' is ook meer thrash gericht en bevat ook weer geweldige hooklines. Het titelnummer is een tussenstukje dat bestaat uit samples en cleane zang: niet erg speciaal, en ik had liever nog een 'echt' nummer gekregen. Gelukkig sluit 'Confabulated to defile' de promo uitstekend af. Dat laatstgenoemde nummer kan je ook gratis downloaden op de webstek van Enraged.

Een erg vermakelijke promo maar ik had liever een volledige (mini) cd voor mijn neus gekregen. De productie is uitstekend, de nummers zijn af en het geheel doet professioneel aan. De band is dus klaar om een hogere stap te maken in hun carrière. Ik wens hun daar alle succes mee.

Tracklist:
1. Intolerable misconduct
2. Below the surface
3. Resist or serve
4. Confabulated to defile

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 mei 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tonger op 26-05-2004 om 13:40u

De zanger die op het schijfje is te horen is niet Peter Hagen (van The Embodiment, wel de nieuwe zanger), maar Jitse Schregardus die tegenwoordig in Kjelt speelt. Daarnaast heeft de band wel degelijk na 2001 nog optredens gedaan, onder andere met Last Days Of Humanity en Arch Enemy. Inhoudelijk ben ik het geheel met je eens.

Reactie van Helhûn op 04-02-2006 om 14:28u
Score: 7 / 100

Jitse zingt tegenwoordig ook al nie meer in kjelt omdat deze band al vrij vroeg na de start weer is opgeheven. op dit moment is hij samen met mij en dagon bezig met een black metal project genaamd Helstoarm..