Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-07-2020

The Contortionist - Our Bones
Jaar van release: 2019
Label: eOne/Good Fight Music

The Contortionist - Our Bones

In augustus tourde The Contortionist samen met Azusa door Europa. De progressieve groep muzikanten uit Indianapolis deed daarbij Merleyn in Nijmegen aan. Aldaar speelde het sextet Early Grave, één van de vier tracks van de meest recente ep Our Bones.

De speelduur van de ep is wat aan de korte kant. De vier tracks duren bij elkaar nog geen kwartier. Ze zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Er staan twee reguliere tracks op, een ingetogen intermezzo van nog geen twee minuten (All Grey) en een keurige cover. Aan het origineel van 1979 van Smashing Pumpkins is nauwelijks gesleuteld.

The Contortionist kiest met Follow en het sterke Early Grave voor een directe benadering in plaats van een focus op sfeer. De Amerikanen hebben zich door de jaren ontwikkeld tot een progressieve metalband, die steeds minder extreem te werk gaat. Invloeden van Tool, A Perfect Circle en Alice In Chains zijn duidelijk aanwezig in de nieuwe tracks. De extreme vocalen hoor je nog kortstondig in de openingstrack, maar de melodie neemt steeds meer de overhand, zeker in Early Grave.

Our Bones is een zeer aardig, maar wat kort tussendoortje. De eerste twee tracks zijn van een goed niveau. Het memorabele Early Grave springt er echt uit. De productie is aan de rauwe kant, maar dat is niet hinderlijk. Fans van Karnivool, Between The Buried And Me, Tool en soortgenoten die The Contortionist niet kennen, checken Early Grave om een idee te krijgen van het meest recente materiaal van The Contortionist.

Tracklist:
1. Follow
2. Early Grave
3. All Grey
4. 1979 (Smashing Pupkins-cover)

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 17 november 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]