Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Diggeth - Gringos Galacticos
Jaar van release: 2019
Label: Pt78 Records

Diggeth - Gringos Galacticos

Het Nederlandse Diggeth belooft met zijn derde langspeler een potpourri van Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath en Metallica. Dat maakt het trio nog waar ook, hoewel het vooral invloeden van de twee eerstgenoemde bands zijn die doorklinken op Gringos Galacticos. De Gelderse formatie uit Dinxperlo klinkt tijdens deze tien nieuwe nummers strakker en vetter dan ooit tevoren. Het harde werk en de ondersteunende shows bij onder meer Exodus, Michael Schenker en Megadeth zijn niet zonder resultaat, want het derde album krijgt een wereldwijde verspreiding. Dat is niet meer dan terecht, want de stevige stoner en hardrock bruist aan alle kanten. Het is moeilijk om hier niet ontzettend blij en enthousiast van te worden.

Albumopener Spaceship Earth opent met een sample van Stephen Hawking om vervolgens door te buffelen met zompig gitaarwerk en moddervette baslijnen. Zanger Harald te Grotenhuis klinkt beter dan ooit tevoren en overtuigt met enerzijds speelse en anderzijds stoere en diepe zanglijnen. Vooral tijdens de single Worship The Sun laat de groep horen waartoe zij in staat is. Als een bulderende dieseltrein dondert het nummer uit de speakers. Het gehele nummer is er een aangename spanningsboog en de rollende 'r' van Te Grotenhuis en aanstekelijke groove zijn garanties voor kippenvel.

Tijdens de nummers die volgen, gaat het tempo hier en daar omlaag (Let The Ancient One Sleep) en is er meer ruimte voor country-invloeden (Three Gringos en In The Wake Of Giants). Het is een prettige mix van hardrock, rock-'n-roll, blues en alles daartussenin. Met Straight-Shooter is er ruimte voor, heel toepasselijk, meer rechttoe-rechtaan metal, terwijl tijdens het dromerige Voodoo Mother een flinke dosis psychedelische invloeden de revue passeren. Samen met het eerdergenoemde Worship The Sun is het een van de hoogtepunten van Gringos Galacticos. Het afsluitende titelnummer verrast met bewerkte, futuristische zang, folkinvloeden en een hoofdrol voor een mondorgel.

Diggeth overtuigt met goed musiceren, een prima productie en een tiental over het algemeen appetijtelijke songs. Deze hebben niet allemaal de energie of het pakkende van Voodoo Mother of Worship The Sun, maar staan zeker garant voor een flinke dosis luisterplezier. De videoclip van Worship The Sun is ook zeker het bekijken waard. Aan de film, waarin Diggeth flink staat te rocken in ruimtepakken, is flink wat aandacht besteed.

Tracklist:
1. Spaceship Earth
2. Worship The Sun
3. Let The Ancient One Sleep
4. Three Gringos
5. Keep On Diggin’
6. In The Wake Of Giants
7. Voodoo Mother
8. Straight-Shooter
9. Unshackled
10. Gringos Galacticos

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 april 2019

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.