Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Diggeth - One more Yesterday
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Diggeth - One more Yesterday
Diggeth is een Nederlandse band die werd opgericht in 2004. De band bestaat voornamelijk uit ex-leden van bands als Wicked Mystic en Negationist , maar de speelstijl is geenzins verwant aan deze bands. Diggeth speelt namelijk een vreemd mengsel van metal, traditionele hard rock en hier en daar duiken zelfs wat southern rock invloeden op. Natuurlijk een redelijk unieke stijl en dat moeten we de band zeker nageven.

Op deze debuutsingle vinden we 3 goed geproduceerde nummers waarin bovenstaande invloeden allemaal aan bod komen. Wat het eerst opvalt is het pakkende karakter van de muziek. Dankzij zompige riffs word je gelijk opgezogen in de muziek en door het prima spel blijft men ook boeien. Hier en daar maakt de band gebruik van een stevige groove en dat vergroot het pakkende karakter natuurlijk alleen maar. Complimenten gaan ook naar het gitaarspel, want er komen behoorlijk wat goede lead partijen langs.

Een nieuwe veelbelovende band dus uit Nederland en dat mag zeker gehoord worden. Het is wel te horen dat de mannen de beginfase nog niet helemaal ontsprongen zijn, maar als je toch al met kwalitatief goede nummers op de eerste release kan aankomen, dan doe je zeker iets goed. Liefhebbers van stevige hard rock en metal moeten dit zeker eens checken, het zal je niet tegenvallen. Ook weer eens een band die een motto als "Support your local scene" kracht weet bij te zetten.

Tracklist
1. One more yesterday
2. Heavy heart
3. No man's land

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van MrBadguy op 14-11-2005 om 15:59u
Score: 85 / 100

Zojuist de tracks geluisterd op hun MySpace. Klinkt inderdaad lekker zompig, al is het met de kwaliteit op MySpace wat lastig te beoordelen. Gezien de lovende woorden op dit en andere metal-zines zit er zeker toekomst in ezet band, eentje om in de gaten te houden dus!

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Barend op 15-11-2005 om 11:30u
Score: 90 / 100

Jowww, Zag Diggeth zaterdag in Dinxperlo! Echt wel goed die gasten. Barend.

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Jeroen op 17-11-2005 om 00:02u

wellicht een nieuwe staal. Ol' Farmer Metal ik weet niet, maar het klinkt ondanks de engelse taal zo boers

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Bas op 26-11-2005 om 20:23u
Score: 8 / 100

Prima minicd En dat het 'boers' klinkt is alleen maar een goede zaak, ik neem gewoon aan dat je duid op de wat rauwere uitstraling. Van de gladde gelikte bandjes zijn er al veel te veel. een dikke 8

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Jan-Hendrik op 01-12-2005 om 19:27u
Score: 90 / 100

Prima geproduceerde eerste ceedee. Als dit het begin is wat mag er dan nog niet komen? Pure heavy metal shit. Het rockt als de neten. Ik heb ze ook al eens live mogen zien en dat klinkt echt uit de ziel. Absoluut geen 13 in een dozijn. ik kijk uit naar het vervolg. Een vette 9!!!!

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van michel op 08-08-2007 om 18:00u
Score: 100 / 100

zaterdag 29 september komt hun nieuwe cd nog eens offacial uit ook!

en aangezien ik bekend sta als groupie ga ik ook zekerste weten! in mijn hart voel ik de trots van de acherhoek groeien!

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van jesse op 02-10-2008 om 14:13u

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Een Metalfan op 02-10-2008 om 14:14u

mm

Diggeth - One more Yesterday
Reactie van Bastiaan de Bastaard op 10-11-2008 om 02:37u

Prima schijfje. Op de myspace zijn ook nieuwe nummers te beluisteren. Inmiddels heeft Benjamin Kip de band verlaten, dat was ruim een jaar geleden, maar ze bestaan nog steeds.