Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-09-2020

Kingnomad - The Great Nothing
Jaar van release: 2018
Label: Ripple Music

Kingnomad - The Great Nothing

Met Mapping The Inner Void komt Kingnomad vorig jaar prima voor de dag. Op deze debuutplaat laten de Zweden een mix horen van psychedelische, occulte en progressieve rock. Hoewel de songs soms iets te veel naar die van hun landgenoten Ghost hangen, vormen ze een veelbelovende introductie. Je moet het ijzer smeden als het heet is, moet de band hebben gedacht, want na een jaar ligt er met The Great Nothing alweer nieuw plaatwerk in de winkel.

Op The Great Nothing is een groep te horen die meer op zijn eigen benen staat. De gelijkenissen met Ghost zijn er nog (vooral in The Mysterious Agreement), maar niet meer zo opzichtig. Cosmic Serpent is een vroeg hoogtepunt met goed verzorgde zanglijnen en boeiend, dynamisch gitaarspel. In All Those Things… is het lekker wegdromen en genieten van het kalme, bluesachtige gitaarwerk.

De titeltrack springt door zijn speelduur van ruim twintig minuten het meest in het oog. Het nummer bestaat uit verschillende passages die als golven komen en gaan. De invloeden van Pink Floyd, Rush, Yes, maar ook Tool (luister maar eens naar het gitaarloopje dat twee keer terugkomt) zijn goed aanwijsbaar. Al met al een erg ambitieuze compositie. Het nummer loopt niet altijd even soepel, maar de individuele passages blijven wel eenvoudig hangen.

Ondanks dat The Great Nothing op verschillende vlakken een vooruitgang is, mis ik iets. De songs zitten goed elkaar, maar klinken soms iets te mak. De tracks klinken mysterieus, maar missen spanning en venijn. Ik krijg dan ook het gevoel dat Kingnomad met deze plaat nog niet helemaal daar is waar het wilt zijn.

Tracklist:
1. The Yoga Of Desolation
2. Cosmic Serpent
3. The Mysterious Agreement
4. All Those Things
5. Collapsing Pillars Of The Earth
6. The Great Nothing

Score: 77 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 12 september 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]