Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

Blackwater Holylight - Blackwater Holylight
Jaar van release: 2018
Label: RidingEasy Records

Blackwater Holylight - Blackwater Holylight

Je debuutalbum meteen via een platenmaatschappij uitbrengen; het is niet elke band gegund. RidingEasy Records heeft blijkbaar voldoende vertrouwen in het kunnen van Blackwater Holylight en brengt dit jaar het eerste album uit. De groep resideert in Portland (Oregon) en bestaat louter uit vrouwelijke muzikanten. Blackwater Holylight is een dromerige plaat met songs waarin psychedelica, doom en indie samensmelten.

Blackwater Holylight verdient bonuspunten als het gaat om de sfeer die de band neerzet op het album. Het contrast tussen de zoete, onschuldig overkomende vrouwelijke vocalen en de dreigend klinkende instrumentatie is groot, maar is meteen ook de charme. Willow opent het album op een indrukwekkende manier. Het nummer zit goed in elkaar en heeft een mooie flow met lekkere tempowisselingen. De harmoniserende zang werkt goed samen met het galmende gitaarwerk. Met Wave Of Conscience laten de dames een meer rockende track horen, waarin het gitaargeluid erg doet denken aan dat op de oude Judas Priest-platen.

Dat de dames van Blackwater Holylight ook gecharmeerd zijn van de alternatieve rock uit de jaren tachtig en negentig laten ze horen in Babies, Sunrise en Carry Her. In deze nummers gaan de zoete vocalen gepaard met noisy gitaarspel. Het is hoorbaar dat The Breeders, Sonic Youth en The Pixies voor Blackwater Holylight geïnspireerd hebben.

Hoewel deze plaat van het begin tot het einde prettig luistervoer is, is er nog wel ruimte voor verbetering. Alle tracks zijn doordrenkt in psychedelica en ademen een boeiende sfeer. De songs mogen nog wel iets beter uitgewerkt worden. Paranoia en Slow Hole zijn goede voorbeelden van tracks met een boeiende sound en een duistere sfeer, maar die net iets missen op het gebied van songverloop en spanning. Desondanks is Blackwater Holylight een prima debuut. Vooral voor psychedelica-liefhebbers is dit zeker een must-listen.

Tracklist:
1. Willow
2. Wave of Conscience
3. Babies
4. Paranoia
5. Sunrise
6. Slow Hole
7. Carry Her
8. Jizz Witch

Score: 75 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 26 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]