Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-01-2021

Edge Of Paradise - Alive
Jaar van release: 2017
Label: ILS/Universal
Edge Of Paradise - Alive
Het moet toch een keer lukken, denkt Edge Of Paradise over de eigen carrière. Inmiddels is ILS, een sublabel van Universal, ingeschakeld om de naamsbekendheid te vergroten en de ep Alive aan de man te brengen. Laatst kwam de Amerikaanse formatie rond Margarita Monet speciaal voor FemME overvliegen om ook live van zich te laten horen in ons land. We schreven reeds over Immortal Waltz, de tweede full-length uit 2015 en inmiddels is er dus een nieuwe ep. Gaan we er dan toch voor warmlopen?

Op de eigenzinnige ep staan vijf nummers, die deels aansluiten bij Immortal Waltz. Verwacht een mix van Garbage, In This Moment, Aerosmith, alternatieve rock en wat uitstapjes met trip-hop en elektronica (Dust To Dust en Humanoid).

Of je hier wat mee kunt, is volledig afhankelijk wat je van de theatrale, wat slissende zang van Margarita vindt. Deze is zeer overheersend, divers, uniek en dynamisch (Humanoid). Ze heeft een groot bereik, zoals ze laat horen in de memorabele ballad Mystery, die volgt op het dansbare titelnummer en het experimentele Dust To Dust (James Bond meets Garbage). Shade Of Crazy is een kruising tussen jarentachtighardrock en alternatieve rock uit de jaren negentig.

Zo staat deze ep vol met bijzondere combinaties van stijlen. Over het algemeen beter gestructureerd dan de vorige full-length, al stonden daar beslist mooie tracks op. Ook op de ep staan mooie nummers (vooral het titelnummer en Mystery), maar nogmaals: het ligt vooral aan de zang of je wat met Edge Of Paradise kunt of niet.

Tracklist:
1. Alive
2. Dust To Dust
3. Mystery
4. Shade Of Crazy
5. Humanoid

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 4 oktober 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]