Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Crematory - Live Insurrection
Jaar van release: 2017
Label: SPV / Steamhammer Records
Crematory - Live Insurrection
"25 years of gothic rock 'n roll." Dat moet gevierd worden! Met een dvd/live-cd. Alhoewel de Duitse band al sinds het begin van de jaren negentig actief is, heeft deze buiten de eigen landsgrenzen weinig fans op de been gebracht. Toch zijn Markus en Katrin Jüllich samen met Gerhard 'Felix' Stass stug doorgegaan met platen maken en optreden. Van het optreden op Wacken 2014 verscheen reeds een dvd en nu is er Live Insurrection, met daarop de nieuwe bandleden Rolf Munkes, Tosse Basler en Jason Matthias.

Live Insurrection is een registratie van het optreden op Bang Your Head in Balingen op 16 juli 2016. Zowel op de cd als de dvd staan zeventien songs en er zit een booklet van acht pagina’s bij. De dvd bevat als bonus de vier videoclips van Monument. Het geluid en de mix zijn zeer behoorlijk, de beeldkwaliteit is redelijk. Er gebeurt niet heel veel op het podium en opmerkelijk is dat het geluid van het publiek wat los staat van de muziek. Andere nadelen zijn dat het gitaargeluid wat modderig is en de achtergrondvocalen niet mooi in de mix staan. Daardoor valt bijvoorbeeld de uitvoering van Fly wat tegen. Op andere momenten, zoals in Tick Tack en Ravens Calling, bewijst Tosse Bassler juist een zeer behoorlijke zanger te zijn.

Op deze release is er uiteraard veel aandacht voor het meest recente studiomateriaal Monument uit 2016, dat met vijf nummers vertegenwoordigd is. Van de nieuwe tracks komen vooral Misunderstood en het geweldige Everything goed uit de verf. Ook van het veelvuldig te laag beoordeelde dansalbum Antiserum (2014) komen er tracks voorbij (Antiserum en Kommt Näher). De oudste track is Tears Of Time van Illusions uit 1995. Behalve reguliere tracks zijn er ook twee korte intermezzo’s. In een daarvan verafschuwt Felix religie in zijn algemeenheid. De teksten tussen de nummers door zijn overigens bewaard gebleven.

Live Insurrection is een aardig document dat aantoont dat de nieuwe bandleden voldoende kwaliteit in huis hebben. De dvd biedt wel wat extra’s ten opzichte van het live-album en is daarom aan te raden voor de fans. Voor liefhebbers van gothic metal met grunts, loodzware riffs en EBM, die minder bekend zijn met het materiaal van de Duitsers, is het een aardige kennismaking. Toch hebben de reguliere albums meer impact dan deze liveregistratie.

Tracklist cd:
1. Intro
2. Misunderstood
3. Fly
4. Greed
5. Tick Tack
6. Instrumental
7. Haus Mit Garten
8. Ravens Calling
9. Pray
10. Everything
11. Instrumental
12. Shadowmaker
13. The Fallen
14. Höllenbrand
15. Die So Soon
16. Kommt Näher
17. Tears Of Time

Monument-videoclips (dvd-bonus)
1. Misunderstood
2. Ravens Calling
3. Haus Mit Garten
4. Everything

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 1 oktober 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]