Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Clips: Swallow The Sun, Tom Morello Feat. BMTH en meer
Geplaatst op 27 september 2021 om 21:30u

Het herfstweer is inmiddels gearriveerd en daar hoort uiteraard doom metal bij. Dat krijg je vandaag van Swallow The Sun en Dawn Of Solace. Om toch wat positiviteit te brengen, hebben we een paar feestelijke covers ertegenover gezet. Zodoende blijven we in balans.

  • Swallow The Sun (doom metal)
  • Tom Morello Feat. Bring Me The Horizon (rock)
  • Emigrate (rock)
  • Dawn Of Solace (doom metal)
  • Opera Magna (Saurom cover)
  • Lutharo (power metal)
  • Jonathan Hultén (dark folk)
  • Shattered Vessels (symphonic metal)
  • The Big Deal (Nightwish cover)

Clips: Swallow The Sun, Tom Morello Feat. BMTH en meer

Band: Swallow The Sun
Releasenaam: Moonflowers
Track: Woven Into Sorrow
Releasedatum: 19 november 2021

Dronicon Films is de partij achter de beelden bij Woven Into Sorrow van Swallow The Sun. Dat is de eerste single van het album Moonflowers, dat op 19 november via Century Media Records uitkomt.

Band: Tom Morello Feat. Bring Me The Horizon
Releasenaam: The Atlas Underground Fire
Track: Let's Get The Party Started
Releasedatum: 15 oktober 2021

Gitarist Tom Morello en Bring Me The Horizon werken samen in de single Let's Get The Party Started. Het nummer staat op Morello's solo-album The Atlas Underground Fire, die op 15 oktober uitkomt.

Band: Emigrate
Releasenaam: The Persistence Of Memory
Track: You Can't Run Away
Releasedatum: 5 november 2021

Rammstein-gitarist Richard Z. Kruspe heeft naast zijn broodheer het solo-project Emigrate, waar hij zijn ideeën in kwijt kan die hij niet bij Rammstein kan slijten. You Can't Run Away blikt vooruit op de op 5 november te verschijnen langspeler The Persistence Of Memory.

Band: Dawn Of Solace
Releasenaam: Flames Of Perdition
Track: Skyline
Releasedatum: 12 november 2021

Mikko Heikkilä van Kaunis Kuolematon is de gastzanger in Skyline van Dawn Of Solace. Dat is de tweede single van het derde album Flames Of Perdition van het solo-project van Wolfheart-mastermind Tuomas Saukkonen.

Band: Opera Magna
Releasenaam: Mester De Juglaría
Track: El Carnaval Del Diablo
Releasedatum: 17 december 2021

Het Spaanse Opera Magna is wel in voor een duivels carnaval. El Carnaval Del Diablo staat in zijn originele versie op het album Suenos van het eveneens Spaanse Saurom en de cover op Mester De Juglaría, dat op 17 december verschijnt.

Band: Lutharo
Releasenaam: Hiraeth
Track: Hopeless Abandonment
Releasedatum: 15 oktober 2021

We vliegen helemaal naar Canada voor Lutharo. De powermetalformatie die folk, symfonie en extreme vocalen aan zijn power metal toevoegt, komt op 15 oktober met een nieuwe collectie songs met de titel Hiraeth. Daaronder vind je ook Hopeless Abandonment.

Band: Jonathan Hultén
Releasenaam:
Track: The Call To Adventure
Releasedatum: 26 september 2021

Ex-Tribulation-gitarist Jonathan Hultén brengt zo nu en dan alternatieve versies van nummers van zijn album Chants From Another Place uit. Dit keer voert hij een bos-versie van The Call To Adventure op.

Band: Shattered Vessels
Releasenaam:
Track: Portrait Of Us
Releasedatum: 24 september 2021

Zangeres Yael Medrez Pier en gitaristen Hagen en Flare vormen samen het splinternieuwe Shattered Vessels. Het Mexicaanse trio presenteert met Portrait Of Us zijn debuutsingle, die door Jacob Hansen gemixt is.

Band: The Big Deal
Releasenaam:
Track: Amaranth
Releasedatum: 27 september 2021

Het Servische The Big Deal werkt momenteel aan zijn debuutalbum, dat via Frontiers Music zal verschijnen. De Oost-Europeanen hebben ondertussen de Nightwish-cover Amaranth opgenomen en danken Anette Olzon voor de inspiratie.