Pit
Enquête

Wat is tot dusver jouw favoriete song van Ghost?

Call Me Little Sunshine
Cirice
Con Clavi Con Dio
Dance Macabre
Darkness At The Heart Of My Love
Deus In Absentia
Elizabeth
Faith
From The Pinnacle To The Pit
Ghuleh/Zombie Queen
He Is
Hunter's Moon
If You Have Ghosts
Kiss The Go-Goat
Life Eternal
Mary On A Cross
Monstrance Clock
Mummy Dust
Rats
Ritual
Spillways
Square Hammer
Witch Image
Year Zero
een andere Ghost-song

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Obstruktor, Infantry, Degenerate, Serotonia en Doodzonde
 • Truckfighters, Wizzerd en Deadly Vipers
 • 25 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Nephylim en Dodenkrocht
 • Obstruktor, Headless Hunter, Atmoran, Torn From Oblivion en Sapphyr
 • Sisters of Suffocation en Dispelled
 • Sorcerer en High Inquisitor Woe
 • Sworn Enemy, Pain Of Truth en Worst Doubt
 • The Answer en Black Mirrors
 • 26 maart:
 • Blood Youth, Cane Hill en Diamond Construct
 • Cirith Gorgor en Lijkschouwer
 • Crowbar
 • 28 maart:
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • 29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
Kalender
Vandaag jarig:
 • Joe Kurland (Armory) - 41
 • Martin Albrecht (Mystic Prophecy) - 60
 • Steve "Zetro" Souza (Exodus) - 59
 • Thomas Fahrnbach (Boomerang) - 50

Vandaag overleden:
 • Bill Rieflin (Ministry) - 2020
 • Neil Aspinall (platenbaas) - 2008
Nieuwe clips met onder meer Mystic Prophecy

Geplaatst op 23-03-2023 om 21:23u.

Vandaag vooral wat clips van minder bekende bands. Hoeveel van onderstaande groepen ken jij al? Geef onderstaande formaties een kans. Wellicht vind je wat van je gading.

 • Mystic Prophecy (power metal)
 • Craving (blackened melodeath)
 • Dark Shadow (symphonic power metal)
 • Evermore (power metal)
 • Nemophila (modern metal)
 • Pronostic (melodic death metal)
 • The Mystic Euphoria Project (symphonic metal)
 • Ungoliath (black metal)
 • Winger (hard rock)

Nieuwe clips met onder meer Mystic Prophecy

Lees verder...

Pitfest

Supersonic Revolution zet tweede single online

Geplaatst op 23-03-2023 om 18:48u.

Het debuutalbum van Supersonic Revolution komt eraan. Op 19 mei lanceert de nieuwe band van Arjen Lucassen de plaat Golden Age Of Music, maar vandaag hebben de mannen de tweede single The Rise Of The Starman uitgebracht. Je kunt het nummer hieronder beluisteren. Naast Lucassen op basgitaar bestaat Supersonic Revolution uit John 'Jaycee' Cuijpers (zang), Timo Somers (gitaar), Joost van den Broek (Hammond-orgel) en Koen Herfst (drums). Het concept van debuutalbum Golden Age Of Music zal zowel muzikaal als tekstueel de jaren 70 zijn. De nieuwe single gaat over David Bowie's personage Ziggy Stardust.

Lees verder...
Interview met Xandria

Geplaatst op 23-03-2023 om 18:00u.

Xandria is herboren. Op bandleider Marco Heubaum na zien we allemaal nieuwe gezichten in de line-up. De meest belangrijke is natuurlijk die van de nieuwe frontvrouw. Het is dus de hoogste tijd om eens kennis met haar te maken. Ambre Vourvahis vertelt graag over het proces, haar interesse in filosofie en haar experimenteerdrift. Je kunt Jeffreys interview met Xandria hier lezen!

Interview met Xandria

Lees verder...

Dynamo Metalfest

Bloodywood niet op Into The Grave

Geplaatst op 23-03-2023 om 17:25u.

Bloodywood heeft afgezegd voor Metalfestival Into The Grave. Het vage excuus luidde: "Logistieke problemen." Vervolgens werd de Indiase nu-metalband met folk-invloeden aangekondigd voor een ander evenement, dat net als Into The Grave in het tweede weekeinde van juni zal plaatsvinden. De organisatie van het Friese festijn vermoedt daarom dat Bloodywood heeft gecanceld omdat de groep elders meer geld kan verdienen, en vindt dat niet netjes.

Aangezien de band de gemaakte afspraken niet nakomt en geen verzoeken om uitleg beantwoordt, zal Into The Grave het gezelschap in de toekomst niet meer boeken. De organisatie is naarstig op zoek naar een geschikte vervanger. Fans van Bloodywood kunnen de formatie begin juni echter alsnog in Nederland in actie zien. Vandaag is namelijk bekendgemaakt dat Bloodywood samen met het Londense progmetaltrio Urne op dinsdag 6 juni het voorprogramma gaat verzorgen bij de show van de Franse topact Gojira in AFAS Live te Amsterdam.

Bloodywood niet op Into The Grave

Reacties...
Kalidia stopt ermee

Geplaatst op 23-03-2023 om 16:07u.

Kalidia houdt ermee op. De leden van de symfonische powermetalformatie merkten de laatste jaren dat hun visies uiteenliepen en zijn tot de conclusie gekomen dat ieder beter zijn of haar eigen weg kan gaan. De Italiaanse band was sinds 2010 actief en maakte drie albums, waarvan het meest recente Lies' Device een heropname is van het debuut uit 2014. De bandleden blijven actief in de muziek. Zo zingt Nicoletta Rosellini in The Erinyes en Walk in Darkness.

Kalidia stopt ermee

Reacties...
Review: Phantom Elite - Blue Blood

Geplaatst op 23-03-2023 om 10:00u.

Sinds de oprichting in 2016 heeft Phantom Elite altijd een eigen koers gevaren en de eigen muzikale horizon verbreed. Het debuut Wasteland (2018) staat vol met progressieve symfonische metal. Op de opvolger Titanium (2021) gaat de in samenstelling flink gewijzigde groep gestroomlijnder en bombastischer te werk. Welke verrassingen heeft het trio dit keer in petto?
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Phantom Elite - Blue Blood

Lees verder...
Saliva-gitarist overleden

Geplaatst op 23-03-2023 om 09:30u.

Saliva-gitarist en -oprichter Wayne Swinny is overleden. Hij werd dinsdag in kritieke toestand aangetroffen. In het ziekenhuis stelden de artsen vast dat Swinny was getroffen door een acute hersenbloeding. De schade aan zijn hersenen bleek te groot en op woensdag is de Amerikaanse gitarist gestorven. Hij bracht onder meer elf studio-albums uit met de alternatieve metalband, die in de begintijd vooral in Noord-Amerika groot commercieel succes boekte. Wayne Swinny is 59 jaar oud geworden.

Saliva-gitarist overleden

Reacties...
Ignea globetrottert op derde langspeler

Geplaatst op 23-03-2023 om 08:15u.

Op 28 april brengt Napalm Records de derde langspeler van Ignea uit. Dreams Of Land Unseen is een conceptalbum over de Oekraïense schrijfster en fotografe Sofia Yablonska, die in de twintigste eeuw veel landen bezocht om contact te maken met stammen en inboorlingen. In Dunes bezoekt ze de Sahara. Max Morton produceerde, mixte en masterde het album, met uitzondering van de productie van de drums (Dmitriy 'Kim' Gerasimov). Tuomas Saukkonen van Wolfheart verzorgt de gastzang in Opiumist. Vorige maand verscheen de eerste single Nomad's Luck.

Lees verder...
Negen nieuwe clips met o.a. Emma Ruth Rundle

Geplaatst op 22-03-2023 om 21:37u.

Welke van onderstaande bands komt na 37 jaar weer eens met een album? Niet stiekem eerst onderstaande teksten lezen, maar alleen het rijtje met bands bekijken. In de jaren tachtig verschenen de andere twee albums van de groep.

 • Emma Ruth Rundle (death gospel)
 • Fifth Dawn (alternative rock)
 • Kryour (progressive metal)
 • Mammoth WVH (hardrock)
 • Marianas Rest (doom/death metal)
 • Savage Grace (speed/heavy metal)
 • Shodan (progressive death metal)
 • Velkhanos (symphonic melodic death metal)
 • Winterburn (hard rock)

Negen nieuwe clips met o.a. Emma Ruth Rundle

Lees verder...
Tarja in Nijmegen

Geplaatst op 22-03-2023 om 21:00u.

Tarja heeft het er maar druk mee. Eind vorig jaar kwam Best Of: Living The Dream uit, een compilatie van de beste nummers uit haar solocarrière. Daarnaast zong ze in verschillende kerken kerstmisliederen onder de noemer Christmas Together. Begin dit jaar is het de hoogste tijd om de in 2021 uitgestelde optredens ter ere van het album Into The Raw (2019) in te halen. Dat gebeurt onder andere vorige week in Doornroosje te Nijmegen, met Serpentyne en Temperance als supports. Jeffrey en Wouter waren erbij. Je kunt hun verslag van deze avond hier lezen!

Tarja in Nijmegen

Lees verder...
Eerste single van elfde Sirenia-album

Geplaatst op 22-03-2023 om 17:08u.

Op 26 mei brengt Napalm Records 1977 van Sirenia uit. De elfde langspeler van de internationale symfonische metalformatie is gemixt en gemasterd door HK in Vamacara Studios, Frankrijk. De albumhoes is ontworpen door Gyula Havancsák. Cecile Delpoio maakte de videoclip bij de eerste single Twist In My Sobriety, een cover van Tanita Tikarams nummer uit 1988. De beelden komen met name uit Parijs, Miami, Bahama's en 70000 Tons Of Metal.

Lees verder...
Review: Iron Asparagus - To Whom It May Concern... Fuck You!

Geplaatst op 22-03-2023 om 12:13u.

Iron Asparagus ontleent, aldus de biografie, zijn naam aan een wapen waarbij je niet heel veel fantasie hoeft te gebruiken om het ongemakkelijk te laten worden. To Whom It May Concern... Fuck You! is de debuut-ep van het gezelschap dat muziek maakt die het midden houdt tussen stoner en zijn zelfbenoemde genre crash metal. Dat komt neer op een beetje thrash, veel jarennegentiginvloeden (denk onder andere aan Pantera), wat stoner en alternatieve rock. Het levert vier songs van iets meer dan een kwartier op die in de categorie aardig beukwerk vallen.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Iron Asparagus - To Whom It May Concern... Fuck You!

Lees verder...
Eerste namen voor Helldorado

Geplaatst op 22-03-2023 om 11:29u.

De organisatie van Helldorado heeft de eerste twaalf namen bekendgemaakt. Dit zijn Life Of Agony, Gluecifer, Carcass, Peter Pan Speedrock, Brutus, The Coffinshakers, Psychonaut, Splinter, Iron Jinn, Los Banditos, Skroetbalg en An Evening With Knives. Daar komen nog vele namen bij. Helldorado wordt dit jaar gehouden op zaterdag 18 november in het Klokgebouw te Eindhoven. De reguliere voorverkoop begint aanstaande zaterdag. Alle informatie vind je op www.helldorado.nl.

Eerste namen voor Helldorado

Reacties...
Negen nieuwe clips met onder meer Angus McSix

Geplaatst op 21-03-2023 om 21:13u.

Het is altijd maar afwachten hoe de solocarrière loopt nadat een band afscheid neemt van iemand of de persoon in kwestie er zelf voor kiest om afscheid te nemen. De Gloryhammer-fans lijken Angus McSix niet in de steek te hebben gelaten, want de nieuwe clip wordt goed bekeken. Mocht je niets hebben met die fantasy/power metal, dan hebben we nog acht andere bands die recentelijk een clip online hebben gezet.

 • Angus McSix (power metal)
 • Another Day Dawns (nu-metal)
 • Attractive Chaos (progressive melodic metal)
 • Dukkha (progressive/djent)
 • Frozen Soul (death metal)
 • Heathen Foray (death metal)
 • Henget (avantgarde black metal)
 • Intercourse (postpunk/sludge)
 • Sortilège (heavy metal)

Negen nieuwe clips met onder meer Angus McSix

Lees verder...
Immortal zet nieuw nummer online

Geplaatst op 21-03-2023 om 20:54u.

Eind vorig jaar maakte Immortal bekend dat er een nieuwe plaat aankomt. Deze heet War Against All en werd opgenomen met producer Arve "Ice Dale" Isdal (Enslaved), die tevens ook de baspartijen heeft ingespeeld. Bandleider, oprichter en inmiddels enig overgebleven lid Demonaz heeft de rest van de taken op zich genomen, afgezien van de drums. Kevin Kvåle zat voor de opnames achter de drumkit. Oudgediende Horgh lijkt geen deel meer uit te maken van Immortal, wat niet heel raar is, aangezien hij Demonaz in 2020 aangeklaagd heeft in een kwestie over de bandnaam. Daarmee is War Against All wellicht een passende titel, want Demonaz lijkt met iedereen wel een conflict te hebben over de rechten op de naam Immortal. De nieuwe plaat moet op 26 mei uitkomen. De titeltrack is echter nu al te beluisteren.

Lees verder...
Fleddy Melculy Dynamo Metalfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.