Enquŕte

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquŕtes ]

  29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • 3 februari:
 • Deathstars
 • Halestorm
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • 4 februari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Haken
 • Harakiri For The Sky
 • Soen
  1 maart:
 • Nervosa, Warbringer en Warfect
Kalender
Vandaag jarig:
 • Carmen R. Schńfer (Brainstorm) - 43
 • Eddie Jackson (Queensr che) - 61
 • Nicola Pirroni (Holy Martyr) - 46
 • Olaf Zissel (Tankard) - 54
 • Stuart Marshall (Dungeon) - 43
 • Vrangsinn (Carpathian Forest) - 48

Vandaag overleden:
 • Dave G. Halliday (Hell) - 1987
 • Willie Dixon - 1992
Nieuwe band met (ex-)leden van Death en Gruesome

Geplaatst op 29-01-2022 om 09:00u.

Gitarist/vocalist Matt Harvey (Exhumed, Gruesome), gitarist Rick Rozz (ex-Death), bassist Terry Butler (Obituary, ex-Death) en drummer Gus Rios (Gruesome) hebben Left To Die opgericht. Het kwartet werkt momenteel aan de debuut-ep. Deze zomer gaat de groep Leprosy (1988) in zijn geheel spelen plus nummers van Scream Bloody Gore (1987). Butler, Rios en Harvey deden eind vorig jaar alle drie mee aan een show als eerbetoon aan Death onder de naam Living Monstrosity. Daaraan deden meerdere ex-Death-leden mee, waaronder gitarist James Murphy.

Nieuwe band met (ex-)leden van Death en Gruesome

Reacties...
Clips: Voivod, Lindsay Schoolcraft en meer

Geplaatst op 28-01-2022 om 21:35u.

Hoewel de dag overschaduwd wordt door het overlijden van ex-Dark Tranquillity-gitarist Fredrik Johansson gaat het leven door en hopen we je te verblijden met negen nieuwe clips. Een prettig weekend gewenst.

 • Voivod (progressive metal)
 • Lindsay Schoolcraft (dark pop)
 • Roadkiller (crossover)
 • Beyond The Structure (death metal)
 • Teeth (death metal)
 • Arsenic Addiction (gothic metal)
 • Hath (death metal)
 • Heart Attack (thrash metal)
 • Famyne (doom)

Clips: Voivod, Lindsay Schoolcraft en meer

Lees verder...
Ex-Dark Tranquillity-gitarist overleden

Geplaatst op 28-01-2022 om 20:00u.

Fredrik Johansson, gitarist van Dark Tranquillity in de periode 1993-1999, is afgelopen dinsdag op 47-jarige leeftijd overleden na een drie jaar durend gevecht tegen kanker.

"Een van ons is overleden", zo luidt de kop boven de verklaring op de Facebook-pagina van de Zweedse melodeathband. Zanger Mikael Stanne: "Hij kwam in 1993 bij Dark Tranquillity, vlak na de opnames van ons eerste album Skydancer. Hij verving mij als gitarist zodat ik me kon focussen op het zingen. Daarmee legde hij de lat hoger en bepaalde hij de koers naar wat we graag wilden bereiken. Zijn invloed en passie hadden een enorme impact. Het eerste nummer dat we samen schreven was Punish My Heaven. Fredrik was grappig, scherp en zeer intelligent. Hij verliet de band in 1999 om zich te focussen op zijn familie, maar hij bleef onze grootste fan en felste criticus. Een recent verhaal, dat boekdelen spreekt over zijn persoonlijkheid, heeft betrekking op een concertstream ter ere van ons album Moment. Weken voor de release van de plaat was Fredrik al actief op onze Facebook-pagina om de fans die geen creditcard of zelfs geen geld hadden om de show te kunnen bekijken, te helpen door persoonlijk een ticket voor diegenen te kopen zodat niemand het optreden hoefde te missen. Dat is wie hij was." Hij sluit af met: "We zullen je altijd missen."

Dark Tranquillity begint vandaag aan een Amerikaanse tournee. De band speelt nummers die Fredrik geschreven heeft of waaraan hij meegeholpen heeft om ze te creŰren.

öIt is what it is, and what will be will be.ö

Ex-Dark Tranquillity-gitarist overleden

Reacties...

Review: Sonata Arctica - Acoustic Adventures - Volume One

Geplaatst op 28-01-2022 om 16:16u.

De Finse melodische metalformatie Sonata Arctica is geen onbekende op het terrein van akoestische optredens. In 2016 kwamen de eerste shows van de grond in Finland en in 2019 werd er door Europa getourd onder de noemer Acoustic Adventures. Zelfs in de beginperiode van de band werden er regelmatig akoestische instrumenten het podium opgetild. En dan was er nog de livestream in 2020 met een volledig akoestische set. Het was dus een kwestie van tijd dat er een album met volledig akoestische muziek zou verschijnen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Sonata Arctica - Acoustic Adventures - Volume One

Lees verder...
Solo-album van Rotting Christ-frontman

Geplaatst op 28-01-2022 om 15:40u.

Tijdens de verschilllende lockdowns heeft zanger/gitarist Sakis Tolis nieuwe nummers geschreven, die terecht zijn gekomen op zijn solo-debuutalbum Among The Fires Of Hell. De opnamen vonden vorig jaar plaats in Deva Soundz Studios in Athene. Ze zijn geŰdit door Angelos en Aris Karantzas. Tolis werkte samen met drummer Fotis Benardo, die ook de mix verzorgde. De mastering was in handen van George Neratzis. Het titelnummer van het album staat inmiddels online. Daarin hoor je een door Andrew Liles gesproken gedeelte. Manster Design maakte de clip, die gefilmd is door Napan Studio.

Reacties...
Nieuwe single van Meshuggah

Geplaatst op 28-01-2022 om 09:00u.

Op 1 april komt de langverwachte nieuwe plaat van Meshuggah uit, getiteld Immutable. De opvolger van The Violent Sleep Of Reason uit 2016 is opgenomen in Sweetspot Studios in Halmstad (Zweden) en werd door de band zelf samen met Rickard Bengtsson geproduceerd. De band heeft zojuist de eerste track van de plaat vrijgegeven: The Abysmal Eye.

Lees verder...
Vijftiende album van GWAR

Geplaatst op 28-01-2022 om 08:30u.

Vijf jaar na The Blood of Gods komt GWAR met een nieuw album. Deze vijftiende plaat heet The New Dark Ages en zal verschijnen via Pit Records, een label van de rockband zelf. Op diezelfde dag brengt Z2 Comics het stripverhaal over de monsters uit, getiteld GWAR In The Duoverse Of Absurdity. Meer informatie volgt binnenkort.

Vijftiende album van GWAR

Reacties...
Shape Of Despair zet nieuw nummer online

Geplaatst op 27-01-2022 om 22:13u.

De funeraldoomers van Shape Of Despair komen volgende maand met hun vijfde langspeler, getiteld Return To The Void. Het album is door drie bandleden en een ex-lid geproduceerd in Beat Domination Studios, D-Studios en Doom Cave Studios en gemixt door drummer Samu Ruotsalainen (Coldbound, ex-Fintroll, ex-Rapture). De mastering was in handen van Svante Forsbńck (Chartmakers West in Espoo). Om je wat op te warmen heeft de band nu de derde track vrijgegeven. Deze heet en je kunt hem hieronder luisteren. Het nieuwe album van de Finse band wordt op 25 februari door Season Of Mist uitgebracht.

Lees verder...
Negen nieuwe clips met onder meer Dream Theater

Geplaatst op 27-01-2022 om 21:10u.

In veel videoclipartikelen kijken we vooruit naar nieuwe releases. Dat doen we vandaag ook, maar we kijken ook naar wat er vorig jaar uitkwam, meer dan dat we dat doorgaans doen. Met onder andere Dream Theater, Endseeker, Hammer King en Livl°s.

 • Dream Theater (progressive metal)
 • Shining (pop metal)
 • Acid Magus (stoner rock)
 • Endseeker (death metal)
 • Autumn Tears (neoclassical darkwave)
 • Hammer King (power metal)
 • Livl°s (death metal)
 • SheWolf (power metal)
 • Nordic Giants (post-rock)

Negen nieuwe clips met onder meer Dream Theater

Lees verder...

Jeff Waters (Annihilator) stopt met zingen

Geplaatst op 27-01-2022 om 19:09u.

Gitarist en bandleider Jeff Waters heeft bij de Canadese formatie Annihilator lange periodes de zang voor zijn rekening genomen, waaronder de laatste zeven jaar. In een interview met Blabbermouth.net zegt Waters dat hij zich weer gaat concentreren op het gitaarspel. De komende tijd zal Stu Block (Into Eternity, ex-Iced Earth) in elk geval een aantal liveshows voor zijn rekening nemen. Binnenkort is Block al te horen op het op 18 februari te verschijnen Metal II, een gedeeltelijk heropgenomen versie van het Annihilator-album Metal (2007), en die samenwerking is beide heren goed bevallen.

Verder heeft Annihilator plannen voor een (Noord-Amerikaanse) reŘnietour, waarbij de eerste drie klassieke albums van de thrashers centraal staan. Volgens Waters is Coburn Pharr, die het populaire tweede album Never, Neverland (1990) inzong, daarbij mogelijk van de partij. Dat hangt echter af van Pharrs gezondheid. Aaron Randall, die op de derde cd Set The World On Fire (1993) te horen was, doet wellicht ook mee.

Stu Block zou dan de songs van het legendarische debuut Alice In Hell (1989) voor zijn rekening nemen, daar originele Annihilator-vocalist Randy Rampage helaas in 2018 is overleden. Tevens zou Block als stand-in fungeren voor het geval Pharr of Randall zich niet lekker voelt of toch niet beschikbaar is. Het is momenteel nog onzeker wanneer deze tournee plaats gaat vinden en of het complete gezelschap de oversteek naar Europa gaat maken, maar bij Metalfan.nl duimen we alvast dat de plannen rondkomen.

Jeff Waters (Annihilator) stopt met zingen

Reacties...
Nieuwe plaat van Arch Enemy

Geplaatst op 27-01-2022 om 18:52u.

De recente single Deceiver, Deceiver bleek een voorbode voor de titel van het nieuwe album van de (voornamelijk) Zweedse band. De nieuwe plaat heet namelijk Deceivers. Het elfde album komt pas op 29 juli uit, maar volgende week verschijnt alvast de nieuwe single Handshake With Hell. Kort na de release is de band live te zien op onder meer Wacken Open Air en Summer Breeze. In het najaar gaat Arch Enemy weer door Europa op tour. Deze keer doen ze dat samen met Behemoth, waarbij Carcass en Unto Others de special guests zijn. De tournee strijkt op 22 oktober neer in Den Bosch; een dag later zijn de bands in Brussel te zien.

Nieuwe plaat van Arch Enemy

Lees verder...
Review: Panthe´st - Closer To God

Geplaatst op 27-01-2022 om 16:23u.

Kostas Panagiotou is altijd op zoek naar de juiste plek, naar zichzelf wellicht. De Griek woonde behalve in Griekenland al in BelgiŰ en Engeland en vindt momenteel onderdak in Wales. De drijvende kracht achter Panthe´st heeft mede vanwege die verhuizingen nooit een vaste groep muzikanten achter zich gehad. Ook op Closer To God werkt hij met een ten opzichte van het vorige album (Seeking Infinity uit 2018) geheel gewijzigde line-up.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Panthe´st - Closer To God

Lees verder...
Interview met Vetrar Draugurinn

Geplaatst op 26-01-2022 om 20:07u.

Een aantal maanden geleden verscheen The Night Sky, de tweede full-length van Vetrar Draugurinn, een doommetalformatie van eigen bodem. We publiceerden daarvan een review en deden verslag van de albumreleaseshow. Het interview is echter op de plank blijven liggen, waarvoor excuses. Zangeres Marjan Welman geeft ons graag wat extra informatie over het schrijfproces, de samenwerking met gastzanger Mark Kelson van The Eternal, het toegenomen zelfvertrouwen en over de toekomst van Vetrar Draugurinn en haar andere band Autumn. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met Vetrar Draugurinn

Lees verder...
Clips: Joe Satriani, Sonata Arctica, Floor Jansen ...

Geplaatst op 26-01-2022 om 20:00u.

 • Joe Satriani (instrumental rock)
 • Sonata Arctica (acoustic)
 • Floor Jansen (poprock)
 • Freaks And Clowns (power metal)
 • Shining Black (power metal)
 • Harbinger (deathcore)
 • Fallcie (female fronted metal)
 • Magma Rise (Doom)
 • Melvins (Soundgarden cover)

Clips: Joe Satriani, Sonata Arctica, Floor Jansen ...

Lees verder...
Nieuwe namen voor Sonic Whip

Geplaatst op 26-01-2022 om 16:44u.

Aan de line-up van Sonic Whip zijn weer wat klinkende namen toegevoegd. Elder, Elephant Tree, Hey Colossus, Kal-El, Kryptograf en Supersonic Blues zijn namelijk bevestigd voor het Nijmeegse festival, dat op 6 en 7 mei in Doornroosje gehouden wordt. Eerder al waren onder meer Motorpsycho, Earthless en St÷ner (met Brant Bj÷rk en Nick Oliveri) al bevestigd. Een weekendticket kost 70 euro, maar dagkaarten zijn ook verkrijgbaar. Alle informatie vind je op www.doornroosje.nl.

Nieuwe namen voor Sonic Whip

Reacties...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn ę 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.