Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in september 2022 is uitgebracht?

Allen/Olzon – Army Of Dreamers
An Abstract Illusion – Woe
Autopsy – Morbidity Triumphant
Behemoth – Opvs Contra Natvram
Blind Guardian – The God Machine
Bloodbath – Survival Of The Sickest
Clutch – Sunrise On Slaughter Beach
Electric Callboy – Tekkno
Graceless – Chants From Purgatory
House Of Lords – Saints And Sinners
King's X – Three Sides Of One
Megadeth – The Sick, The Dying... And The Dead!
Ozzy Osbourne – Patient Number 9
Parkway Drive – Darker Still
Razor – Cycle Of Contempt
Sammy Hagar And The Circle – Crazy Times
Slipknot – The End, So Far
Stake – Love, Death And Decay
Stratovarius – Survive
Tankard – Pavlov's Dawgs
The Dead Daisies – Radiance
The Devil Wears Prada – Color Decay
The Hu – Rumble Of Thunder
Venom Inc. – There's Only Black
een ander studio-album uit september 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  6 oktober:
 • Heideroosjes
 • Maiden United en Powerized
 • 7 oktober:
 • Arena
 • Asagraum en Wesenwille
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Evergrey, Fractal Universe en Virtual Symmetry
 • Navarone
 • Veneration Of The Dead Preludiuim
 • 8 oktober:
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Heideroosjes
 • Veneration Of The Dead
 • 9 oktober:
 • Amaranthe, Beyond The Black, Butcher Babies en Ad Infinitum
 • Into The Void
 • Lionheart, Terror, Get The Shot en Dying Wish
 • 10 oktober:
 • Anthrax en Municipal Waste
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Deep Purple
 • 11 oktober:
 • Anthrax en Municipal Waste
 • Destrage
 • 12 oktober:
 • Blind Guardian
 • Integrity en Eyes of A Dreamer
 • Nick Oliveri
 • Saxon en Diamond Head
 • Three Days Grace
  6 november:
 • Amaranthe, Beyond The Black, Butcher Babies en Ad Infinitum
 • August Burns Red, Bury Tomorrow, Miss May I en Thornhill
 • Dutch Doom Days XX
 • Fleshgod Apocalypse en Ex Deo
 • Perturbator, Health en Author & Punisher
 • Sepultura, Sacred Reich en Crowbar
 • Skid Row en Collateral
Kalender
Vandaag jarig:
 • Alberto Lezzi (Tystnaden) - 42
 • Anders Iwers (Tiamat) - 50
 • Danny Cavanagh (Anathema) - 50
 • Mikko Uusimaa (Reflexion) - 42
 • Pekka Kainulainen (Amorphis) - 66
 • Peter Pichl (Running Wild) - 62
 • Tommy Stinson (Guns N' Roses) - 56

Vandaag overleden:
 • Eddie Van Halen (Van Halen) - 2020
Line-up Helldorado compleet

Geplaatst op 05-10-2022 om 11:38u.

De line-up van Helldorado is compleet, nu The Goddamn Gallows, Kadavar, Dool, The Datsuns, Stake, Bark, Speedözer, Fire Horse, Geishas Of Doom en Diggeth zijn toegevoegd. Eerder al waren The Hellacopters, Clutch, Peter Pan Speedrock, Dopelord, The Monsters, Gren Lung, Temple Fang, Cobra The Impaler en ¡Pendejo! al bevestigd. Helldorado vindt volgende maand plaats, om precies te zijn op 19 november, in het Klokgebouw in Eindhoven. Kaarten kosten 55 euro. Alle informatie vind je op www.helldorado.nl.

Line-up Helldorado compleet

Reacties...
Retro-Review: Arcturus - The Sham Mirrors

Geplaatst op 04-10-2022 om 12:36u.

Het is dit jaar niet alleen een kwart eeuw geleden dat de symfonische/avant-garde blackmetalklassieker La Masquerade Infernale is verschenen. Ook een ander album van het Noorse Arcturus mag dit jaar een jubileum vieren. Ik heb het over The Sham Mirrors, de derde langspeler van deze kosmonauten. Deze verschijnt vijf jaar na zijn voorganger en is dit jaar dus op de kop af twintig jaar oud. Het is bovendien het laatste wapenfeit van zanger Trickster G. Rex, tegenwoordig beter bekend als Kristoffer Rygg (Ulver), die vanaf opvolger Sideshow Symphonies (2005) wordt vervangen door Simen Hestnæs (ICS Vortex). En terwijl La Masquerade Infernale al een bijzonder fascinerend werkstuk is, mag dit album wat mij betreft de geschiedenisboeken in als het absolute hoogtepunt uit het oeuvre van Arcturus. Deze plaat benadert de perfectie. De hoogste tijd dus voor een terugblik.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Retro-Review: Arcturus - The Sham Mirrors

Lees verder...
Ingested en Klont naar Stonehenge

Geplaatst op 03-10-2022 om 19:50u.

De organisatie van Stonehenge heeft de afgelopen dagen weer een paar namen aan de affiche toegevoegd. Dat zijn Ingested en Klont. Die voegen zich bij Asagraum, Darkfall, Purgatory, Stillbirth, Skullhog, Stoflik Omskot, Tortharry, Vomitory, Autopsy en Hypocrisy. Stonehenge vindt op zaterdag 29 juli plaats op het parkeerterrein bij Rabo Theater De Meenthe nabij het station van Steenwijk. Meer informatie vind je via de website van Stonehengefestival.

Ingested en Klont naar Stonehenge

Reacties...

Eerste namen voor Prognosis

Geplaatst op 03-10-2022 om 19:20u.

De organisatie van Prognosis heeft de eerste lichting bands bekendgemaakt die volgend jaar naar het Eindhovense progfestival komen. Dat zijn: Riverside, Soen, Voivod, Ithaca, Rosalie Cunningham, Iamthemorning, O.R.k. en LizZard. Prognosis vindt op 15 en 16 april 2023 plaats in Effenaar te Eindhoven. Meer informatie vind je via de linktree van Prognosis.

Eerste namen voor Prognosis

Reacties...
Review: Wind Rose - Warfront

Geplaatst op 03-10-2022 om 09:00u.

Vanwege het succes van de single Diggy Diggy Hole, de Yogcast-cover die op Wintersaga (2019) staat, is er al een tijd lang veel vraag naar Shadows Over Lothadruin (2012) en Wardens Of The West Wind (2015). Binnenkort worden die eerste twee albums van Wind Rose andermaal uitgebracht: geremasterd, opnieuw opgenomen en met nieuwe orkestraties. En er is meer, want de opvolger van Wintersaga is inmiddels verkrijgbaar.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Wind Rose - Warfront

Lees verder...
Nieuwe enquête: het beste album uit september 2022

Geplaatst op 02-10-2022 om 18:50u.

Er zit weer een maand op, dus vragen we jullie wederom naar je favoriete albumrelease uit de afgelopen periode. Dat is deze keer voor velen waarschijnlijk geen gemakkelijke opgave, want in september zijn bijzonder veel 'grote' acts met een kersvers studio-album op de proppen gekomen. Denk bijvoorbeeld aan Autopsy, Behemoth, Blind Guardian, Bloodbath, Electric Callboy, Megadeth, Ozzy Osbourne, Parkway Drive, Slipknot, Stake, Stratovarius en The Hu. Stemmen kan via de bijgaande link.

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in september 2022 is uitgebracht?

Staat jouw favoriete studioplaat, die in september is verschenen, niet bij de 24 voorgedrukte keuzemogelijkheden? Stem dan s.v.p. op de optie "een ander studio-album uit september 2022" en vertel ons in een (Facebook-)reactie wat jouw favoriet is.

Nieuwe enquête: het beste album uit september 2022

Lees verder...
Review: Final Light - Final Light

Geplaatst op 02-10-2022 om 13:00u.

Een kruisbestuiving van agressieve post-hardcore/sludge en synthwave klinkt misschien in eerste instantie als een niet al te voor de hand liggende combinatie, maar artistiek directeur Walter Hoeijmakers durft het toch aan. Hij gaf Johannes Person (zanger, gitarist en mede-oprichter van de atmosferische sludge/post-metalband Cult Of Luna) en James Kent (bekend van het fantastische synthwaveproject Perturbator) de opdracht om hun krachten te bundelen. Onder de titel Final Light was het Roadburn-publiek dit jaar getuige van een bijzonder spektakelstuk, waarin de symbiose van logge, loodzware riffs en omineuze synthlijnen goed tot zijn recht kwam.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Final Light - Final Light

Lees verder...
Samael eert Passage in Arnhem

Geplaatst op 02-10-2022 om 12:00u.

Eerder deze zomer stond Samael nog op het Stonehenge festival en nog geen twee maanden later is de band alweer te zien. Deze keer staat de klassieker Passage centraal. Wouter ging een kijkje nemen in Arnhem, waar Diabolical de avond mocht openen. Je kunt zijn verslag van deze avond hier lezen.

Samael eert Passage in Arnhem

Lees verder...
Pitfest voegt negen namen toe, waaronder Exhorder

Geplaatst op 01-10-2022 om 13:13u.

Pitfest heeft negen nieuwe bands aan de line-up toegevoegd, waaronder Exhorder. De Amerikaanse thrashers komen voor een exclusieve Nederlandse show naar Pitfest, waar de klassieker Slaughter In the Vatican centraal zal staan. Daarnaast zijn ook Verwoed, Knife, Brutal Sphincter, Frenetic Trio, Slaughterday, Combust, Azijnpisser en Born Infected bevestigd. Eerder waren onder meer Mayhem, Phil Campbell And The Bastard Sons, Grave en Midnight al aangekondigd. Pitfest vindt volgend jaar plaats van 30 juni t/m 2 juli aan de Oude Meerdijk te Emmen. Alle informatie vind je op www.pitfest.nl.

Pitfest voegt negen namen toe, waaronder Exhorder

Reacties...

Review: Sonata Arctica - Acoustic Adventures - Volume Two

Geplaatst op 01-10-2022 om 12:12u.

Acoustic Adventures - Volume One, het album met akoestische versies van Sonata Arctica-nummers, is begin 2022 uitgekomen en viel in de smaak. Ik was dan ook benieuwd wat Acoustic Adventures - Volume Two in petto zou hebben. Ik had alleen niet gedacht dat Sonata Arctica al zo snel de opvolger zou uitbrengen. Eigenlijk zit ik met smart te wachten op het nieuwe studioalbum, de beloofde terugkeer naar de begindagen van de Finse band. Pas daarna mocht het volgende akoestische avontuur wel verschijnen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Sonata Arctica - Acoustic Adventures - Volume Two

Lees verder...
Review: Slipknot - The End, So Far

Geplaatst op 30-09-2022 om 11:19u.

De titel van het zevende Slipknot-album leek de fans even op het verkeerde been te zetten. The End, So Far hint namelijk wel heel erg opzichtig richting het einde van de negenkoppige formatie, maar niets blijkt minder waar. Het gemaskerde gezelschap komt namelijk met een plaat waar de ambitie van afdruipt en doet zelfs een goede poging om zijn beste full-length tot op het heden af te leveren.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Slipknot - The End, So Far

Lees verder...
Drie ep's van Sabaton op komst

Geplaatst op 30-09-2022 om 09:08u.

De laatste twee albums van Sabaton gingen over de Eerste Wereldoorlog. De Zweedse band is er echter nog niet klaar mee. De mannen hebben enkele nieuwe songs opgenomen, die zullen verschijnen op drie ep's die elk een eigen thema hebben. Deze minialbums vormen samen de Echoes Of The Great War-trilogie en zullen ook nummers bevatten die op The Great War en The War To End All Wars staan. De eerste ep heet Weapons Of The Modern Age en is vandaag verschenen. Daarop staat onder meer het nieuwe nummer Father, dat je nu kunt beluisteren.

Lees verder...
Vivaldi Metal Project naar FeMME

Geplaatst op 30-09-2022 om 08:12u.

De organisatie van FemME laat weten dat Vivaldi Metal Project eind april volgend jaar naar Helmond komt om op het festival te spelen. Het symfonische metalproject van de Italiaanse componist en producer Mistheria, waaraan meerdere zangeressen en zangers meedoen, speelt op zaterdag 29 april. Het female metal event vindt plaats op 28, 29 en 30 april 2023. Meer informatie vind je via de FemME-linktree.

Vivaldi Metal Project naar FeMME

Reacties...
Review: Iron Savior - Reforged - Ironbound

Geplaatst op 29-09-2022 om 16:45u.

De Duitse powermetalformatie Iron Savior bestaat al vijfentwintig jaar. De band heeft onder leiding van Piet Sielck (gitaar, zang, composities) in dat anderhalve decennium een flinke discografie opgebouwd. De platen uit de beginjaren zijn door allerlei gedoe met de rechten minder goed verkrijgbaar. Deze oudere versies opnieuw uitbrengen is daardoor niet altijd mogelijk. Voor Sielck en de zijnen rest er dan ook niets anders dan de boel opnieuw op te nemen en nogmaals uit te geven. Dat heeft geresulteerd in het album Reforged - Riding On Fire uit 2017 met daarop negentien klassieke tracks. Op het nieuwe Reforged - Ironbound ondergaat een tweede selectie Iron Savior-nummers deze behandeling. Hartstikke mooi dat die oude tracks opnieuw, vol liefde en respect onder handen worden genomen, maar er zijn ook wat kanttekeningen te plaatsen bij dit vervolg.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Iron Savior - Reforged - Ironbound

Lees verder...
Clips: Avantasia, Chelsea Grin, Ghost, Gorod ...

Geplaatst op 29-09-2022 om 15:34u.

Het is herfst, dus tijd voor doom metal. Alleen doom metal is echter voor velen saai, en daarom heb ben we ook wat andere stijlen vertegenwoordigd in het video-artikel van vandaag. Welke? Check de lijst en kies uw favoriet.

 • Avantasia (power metal)
 • Chelsea Grin (deathcore)
 • Ghost (hard rock)
 • Gorod (technical death metal)
 • Carcariass (melodic death metal)
 • Diggeth (alternative metal)
 • Flub (technical death metal)
 • Thy Listless Heart (doom metal)
 • Vented (alternative metal)

Clips: Avantasia, Chelsea Grin, Ghost, Gorod ...

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.