Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 januari:
 • Hexis
 • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
PitFest Indoor naar Emmen

Geplaatst op 08-12-2021 om 21:10u.

PitFest Indoor wordt verplaatst naar 9 april 2022. Aangezien The Spot in Erica op de nominatie staat om gesloopt te worden, moest de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie. En die is gevonden: Melody in Emmen! Deze zaal heeft een capaciteit van maximaal 250 bezoekers. Het all-in concept is niet mogelijk in dit geval. Iedereen die een all-in ticket heeft gekocht en zijn/haar tickets wil vasthouden, krijgt 17 munten (per ticket) aan de kassa. Normaal gesproken betaal je voor 17 munten 42,50 euro. Als je je kaart vasthoudt, krijg je van de organisatie een extra muntenticket op de mail voor die 17 munten. Alle kaarthouders krijgen vandaag een mail/nieuwsbrief van ons met daarin de keuze voor een refund of het vasthouden van je ticket en de daarbij behorende consumptiemunten. Nadat duidelijk is hoeveel mensen een refund willen voor hun ticket, gaan de resterende normale tickets online en deze gaan 35 euro kosten, inclusief servicekosten. De organisarie is druk bezig om de line-up in stand te houden. In elk geval heeft de helft van de bands bevestigd: Just Before Dawn, Skroetbalg, Bloodsucker en Deadspeak!

PitFest Indoor naar Emmen

Reacties...
Nieuwe clips: Imminence, Cynic, Immolation ...

Geplaatst op 08-12-2021 om 20:25u.

Geen Saurom-cover vandaag, maar alleen originele tracks van onderstaande bands. Imminence, Cynic en Immolation kennen de meesten van ons wel, maar geef de andere ook eens een kans.

 • Imminence (metalcore)
 • Cynic (progressive rock)
 • Immolation (death metal)
 • Sabïre (heavy metal)
 • Setyøursails (post-hardcore)
 • Abysmal Dawn (brutal death metal)
 • Wayfarer (post-black)
 • Loser (nu metal)
 • The Nietzsche (mathrock)

Nieuwe clips: Imminence, Cynic, Immolation ...

Lees verder...
Welke nummers staan in de Top 2000? + UPDATE

Geplaatst op 08-12-2021 om 19:38u.

Tussen kerst en nieuwjaar zal NPO Radio 2 weer de door de luisteraars samengestelde Top 2000 uitzenden. Sinds woensdagmiddag kun je op de website https://staatieindetop2000.nporadio2.nl/ alvast controleren of jouw favoriete track in de lijst voorkomt. We hebben alvast een groot aantal nummers gecheckt en er lijkt weinig veranderd te zijn in de samenstelling van de lijst.

De meest opvallende nieuweling in de lijst die we tegenkwamen, is de klassieke hardrocksong Ain't Talkin' 'Bout Love van Van Halen. Daar staat tegenover dat twee andere nummers van die band (Hot For Teacher en de Kinks-cover You Really Got Me) na slechts één jaar al weer uit de Top 2000 zijn verdwenen. Verder lijkt Golden Earring dit jaar erg goed vertegenwoordigd te zijn in de lijst. Dat is ongetwijfeld het gevolg van het treurige uiteengaan van de band eerder dit jaar, vanwege de slopende ziekte van gitarist George Kooymans.

Bijgaand vind je een overzicht van alle rock- en metalbands en -songs waarvan we hebben vastgesteld dat ze dit jaar (weer) in de Top 2000 staan. NPO Radio 2 heeft de Top 10 van de lijst reeds vrijgegeven, maar die willen we je hier niet verklappen. De volgorde waarin de overige 1990 tracks worden afgespeeld, is sowieso nog onbekend. We hopen echter dat jullie aan de hand van de bijgesloten opsomming alvast kunnen bepalen of er dit jaar genoeg mooie (en stevige) songs in de lijst staan om in de laatste week van het jaar NPO Radio 2 in te schakelen!

Update: Een attente lezer heeft inmiddels ontdekt dat Wasted Years van Iron Maiden dit jaar voor het eerst in de Top 2000 staat! Wellicht kunnen jullie nog meer nieuwe noteringen in de lijst ontdekken, met behulp van https://staatieindetop2000.nporadio2.nl/?

Welke nummers staan in de Top 2000? + UPDATE

Lees verder...

Nieuwe namen Into The Grave

Geplaatst op 08-12-2021 om 13:36u.

De afgelopen week heeft Into The Grave elke dag een nieuwe band bevestigd. Dit gaat overigens nog ruim een week door, maar we maken nu alvast even de tussenstand op. Qua buitenlandse acts zijn Orange Goblin, Ad Infinitum, Decapitated en Carnation toegevoegd aan de line-up en uit eigen land komen Legion Of The Damned, Cryptosis en Graceless naar Friesland. Eerder waren onder meer Paradise Lost, Gloryhammer, Obituary, Dark Funeral en Destruction al bevestigd. Into The Grave vindt volgend jaar plaats van 10 t/m 12 juni in Leeuwarden. Alle informatie vind je op www.intothegrave.nl.

Nieuwe namen Into The Grave

Reacties...
Review: Mono - Pilgrimage Of The Soul

Geplaatst op 08-12-2021 om 10:49u.

Wie erbij was in die inmiddels onwerkelijke, vreemd anachronistisch aanvoelende setting van een volgepakt Patronaat tijdens Roadburn 2019, of tijdens het magische optreden een avond eerder op het hoofdpodium van 013, zal het kunnen beamen: de Japanse postrockband Mono is live een van de meest sensationele bands die er bestaan. De manier waarop het gezelschap rondom gitarist Takaakira Goto zijn epische hymnes weet op te bouwen – van zeer introvert, prachtig clean getokkel tot een aanzwellende oceaan van gitaarfeedback en noise – zorgt keer op keer voor een overweldigende, bijna transcendentale ervaring. Voor mij persoonlijk was het live horen van Ashes In The Snow – inclusief een strijkorkest – een van de mooiste en meest ontroerende concertervaringen uit mijn leven.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Mono - Pilgrimage Of The Soul

Lees verder...
Eerste single van Eye Of Melian

Geplaatst op 08-12-2021 om 10:00u.

Een paar maanden geleden werd bekend dat Delain-oprichter Martijn Westerholt aan een nieuw project werkt genaamd Eye Of Melian. Hierin werkt hij samen met tekstschrijfster Robin La Joy, zangeres Johanna Kurkela (Auri) en orkestraal arrangeur en producer Mikko Mustonen. Op het debuutalbum moeten we nog tot volgend jaar wachten, maar de eerste single The Bell is nu verschenen.

Reacties...
Nieuwe enquête: Wat is de beste blackmetalsong?

Geplaatst op 08-12-2021 om 08:00u.

Komende zondag, 12 december, is het precies veertig jaar geleden dat Venom zijn legendarische debuutalbum Welcome To Hell uitbracht en daarmee het startsein gaf voor de ontwikkeling van thrash, death en in het bijzonder 'black' metal. Met de wekelijkse poll richten we ons daarom deze keer op black metal in al zijn vormen, zoals de 'first wave' en 'second wave'; symfonische, atmosferische, depressieve of melodieuze black metal; pagan, war, avantgarde of dark metal; blackgaze, black 'n' roll, blackened death en blackened thrash. Dan vergeten we vast nog wat subgenres. Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

We hebben geprobeerd een gevarieerde keuzelijst samen te stellen met populaire tracks. Staat jouw favoriete blackmetal(gerelateerde) song niet bij de voorgedrukte keuzemogelijkheden? Stem dan s.v.p. op de optie "een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk" en vertel ons in een reactie bij de poll wat jij het beste nummer vindt.

Nieuwe enquête: Wat is de beste blackmetalsong?

Lees verder...
Uitslag enquête: het beste album uit november 2021

Geplaatst op 08-12-2021 om 07:15u.

De afgelopen zeven dagen vroegen we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête naar hun favoriete studio-album, dat vorige maand is verschenen. De kersverse langspeler van Exodus blijkt het populairst. Persona Non Grata van de Amerikaanse thrashers krijgt zelfs meer dan een kwart van de stemmen en kan gerust een succes worden genoemd. Wellicht zien we deze plaat terug in onze eindejaarslijst, de prestigieuze Metalfan.nl Top 10 van 2021, waar jullie binnenkort weer voor mogen stemmen.

Het zilver bij deze enquête gaat naar de Finse melodieuze deathdoomformatie Swallow The Sun, met het album Moonflowers. De Zweedse melodeathband Hypocrisy verovert kort daarachter middels Worship het brons. Op gepaste afstand volgen de gloednieuwe releases van In Mourning, Obscura, Black Label Society en Rhapsody Of Fire, die volgens jullie toch ook het checken waard zijn!

Uitslag enquête: het beste album uit november 2021

Reacties...
Clips: Floor Jansen, Dynazty, Eskimo Callboy ...

Geplaatst op 07-12-2021 om 21:00u.

Floor Jansen voert vandaag de lijst aan samen met Dynazty en Eskimo Callboy. Vind je dat allemaal te happy, scroll dan naar beneden voor onder meer Imperial Triumphant en Mass Worship.

 • Floor Jansen (Nightwish cover)
 • Dynazty (power metal)
 • Eskimo Callboy (dance metal)
 • Lion's Share (Amii Stewart cover)
 • Sion (alternative metal)
 • Born Through Fire (metalcore)
 • Lords Of Black (power metal)
 • Imperial Triumphant (experimental black metal)
 • Mass Worship (death metal)

Clips: Floor Jansen, Dynazty, Eskimo Callboy ...

Lees verder...

Review: Catalyst Crime - Catalyst Crime

Geplaatst op 07-12-2021 om 11:12u.

Jammer. Headliner Leaves’ Eyes zou samen met Catalyst Crime en Temperance door Europa touren, maar de huidige beperkingen deden de hoofdact besluiten de rondreis te cancelen. Daarmee verviel de mogelijkheid om Catalyst Crime dichtbij huis aan het werk te zien. Gelukkig hebben we het recent uitgebrachte debuutalbum nog. Wat heeft het in 2017 door zangeres Zoe Marie Federoff (ex-Insatia) en drummer Gerit Lamm (Xandria) opgerichte internationale gezelschap daarop te bieden?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Catalyst Crime - Catalyst Crime

Lees verder...
Clips: Fit For An Autopsy, Sylosis, Comeback Kid ...

Geplaatst op 06-12-2021 om 20:55u.

Gisteravond was er een zeer geslaagde stream van een optreden van In Mourning te zien (Live in Valley Sound Studio). Eerder dit jaar organiseerde Roadburn Redux een stream, waarvan we als laatste in onderstaand overzicht beelden van Autarkh delen.

 • Fit For An Autopsy (groove metal)
 • Sylosis (groove metal)
 • Comeback Kid (hardcore punk)
 • Azrael (Saurom cover)
 • False Memories (All About Eve cover)
 • Infiltration (brutal death metal)
 • D'Virgilio, Morse & Jennings (singer songwriter)
 • Primal Rage (hardcore)
 • Autarkh (experimental metal)
https://i.ytimg.com/vi/0PS-eSCFfPM/maxresdefault.jpg

Clips: Fit For An Autopsy, Sylosis, Comeback Kid ...

Lees verder...
Review: Khemmis - Deceiver

Geplaatst op 05-12-2021 om 15:00u.

Khemmis maakt er weinig woorden aan vuil, althans qua albumtitels. Na Absolution (2015), Hunted (2016) en Desolation (2018) is het nu Deceiver. Een nieuw portie doomed heavy metal, waar niets bedriegelijks aan is.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Khemmis - Deceiver

Lees verder...
At The Gates, Overkill en meer voor Wacken

Geplaatst op 05-12-2021 om 07:10u.

Vanaf 1 december is de jaarlijkse adventskalender van Wacken Open Air weer actief, waarmee het grote Noord-Duitse metalfestijn aftelt naar Kerstmis. Elke dag kun je prijzen winnen en op sommige dagen maakt de organisatie namen bekend, die op de editie van 2022 zullen aantreden.

Vandaag is de eerste rij namen van deze maand bevestigd: At The Gates (met een speciale Slaughter Of The Souls-show), Brian Downey's Alive & Dangerous, Cadaver, Ill Niño, Implore, Indian Nightmare, Overkill, Suicidal Angels, Tiamat en Vulture.

Eerder was reeds de komst aangekondigd van onder andere Avantasia, Judas Priest, Limp Bizkit, Mercyful Fate, Pestilence, Slipknot en Till Lindemann. Bijgaand vind je alle tot dusver bekende acts. Daar komen nog tientallen artiesten bij. Wacken Open Air is allang uitverkocht en vindt plaats van 4 tot en met 6 augustus. Meer informatie vind je op www.wacken.com.

At The Gates, Overkill en meer voor Wacken

Lees verder...
Nieuwe clips: Gus G., Cult Of Luna, Epica ...

Geplaatst op 04-12-2021 om 20:50u.

Het is wel heel stil na vijf uur op straat. Gelukkig is er binnen nog genoeg te beleven. Je zou onderstaand videoclipoverzicht eens kunnen bekijken bijvoorbeeld, met vandaag onder meer beelden uit de prachtige Omega Alive-show van Epica.

 • Gus G. (instrumental)
 • Cult Of Luna (post-metal)
 • Epica (symphonic metal)
 • Wilderun (progressive metal)
 • Cadaver (death metal)
 • Aethereus (tech death)
 • The Old Dead Tree (dark metal)
 • Stengah (progressive metal)
 • InVisions (deathcore)

Nieuwe clips: Gus G., Cult Of Luna, Epica ...

Lees verder...
Review: Duskmourn - Fallen Kings And Rusted Crowns

Geplaatst op 04-12-2021 om 17:05u.

Als liefhebber van vele soorten metal en aanverwante genres is het altijd een fijn moment om uit het niets een band te ontdekken die nog volstrekt onbekend is. Noem het de krenten uit de pap, de ruwe diamant, de onontdekte parel: het heeft altijd iets bevredigends om nieuwe, kwalitatief hoogstaande muziek te ontdekken. U begrijpt het: het Amerikaanse gezelschap Duskmourn is de moeite waard. En inderdaad: deze epische kruisbestuiving van melodieuze death metal, hymnische folk en melodieuze black metal is energiek, enerverend en buitengewoon goed uitgevoerd.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Duskmourn - Fallen Kings And Rusted Crowns

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.