Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 04-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Frank Boeijen (The Gathering) - 48
  • Jan S. Eckert (Masterplan) - 56
  • Jerome Lavail (Your Shapeless Beauty) - 45
  • Kristian "Necrolord" Wåhlin (Diabolique) - 50
  • Mina Caputo (Life Of Agony) - 48
  • Morten Veland (Sirenia) - 44
  • Paul Kuhr (Novembers Doom) - 50
  • Piero Paravidino (Mesmerize) - 49
  • Robert Balci (Stormwitch) - 51

Vandaag overleden:
  • Tommy Bolin (Deep Purple) - 1976
Review

Blaze - Blood & Belief
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Blaze - Blood & Belief
Blood & Belief is alweer het derde studio album van Blaze, de band rond voormalig Iron Maiden zanger Blaze Bayley. Vorig jaar verscheen de live dubbelaar As Live As It Gets, waarop de band liet horen dat ze ook live hun mannetje staan, nu is er dus weer een nieuwe studio plaat. Dit keer wel met een wat gewijzigde band, want drummer Jeff Singer en bassist Rob Naylor hebben de band verlaten. Ze zijn vervangen door Jason Bowld (ex-Pitchshifter) en Wayne Banks (o.a. Messiah's Kiss) respectievelijk.

Muzikaal gezien verschilt het album niet zo heel veel van zijn voorgangers Silicon Messiah en Tenth Dimension. Ok, in dit geval is dat niet erg, want de muziek is oerdegelijke heavy metal. De band is alleen ietsjes feller geworden, maar nog steeds duidelijk herkenbaar als Blaze. Het album opent agressief met Alive en gaat daarna direct door in het eveneens snelle Ten Seconds. Rustigere momenten zijn er dan weer in onder andere Life And Death en het emotionele Regret. De balans tussen snel en rustig is goed gevonden. Gelukkig is het gitaartandem intact gebleven, want wederom zijn er weer lekkere riffs en een paar mooie solos te horen.

Het verschil met de vorige albums zit hem meer in de teksten. Die zijn een stuk persoonlijker geworden. Een "fuck you" naar de pers die de band geen kans gunde, liefdesverdriet en doen wat je zelf wilt zijn enkele van de thema's. Niet de meest originele, om eerlijk te zijn, maar toch pakt het goed uit, en passen de teksten bij de muziek. Blaze weet met Blood & Belief een goed album neer te zetten, maar begint toch enigzins in herhaling te vallen.

Tracklist:
1. Alive
2. Ten Seconds
3. Blood & Belief
4. Life And Death
5. Tearing Myself To Pieces
6. Hollow Head
7. Will To Win
8. Regret
9. The Path & The Way
10. Soundtrack Of My Life

Score: 80 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 25 april 2004

Meer Blaze:

Blaze - Blood & Belief
Reactie van DutchTrooper op 04-10-2004 om 09:33u
Score: 90 / 100

Ik vind dit album van Blaze zijn beste tot nu toe. Het overtreft Sillicon Messiah en Tenth Dimension absoluut. Ook vind ik dat deze album veel meer eer doet aan Blaze's manier van zingen dat de dingen die hij deed in zijn Maiden periode. Met die album bewijst Blaze gewoon een fantastische zanger te zijn die zeer gave nummers kan schrijven. Blaze bij zijn eigen band en Bruce bij Maiden.... Iedereen gelukkig :D

Blaze - Blood & Belief
Reactie van Kenneth op 31-05-2006 om 22:44u
Score: 90 / 100

Prachtig werk zoals al zijn andere albums. Ik krijg wel het schijt dat iedereen die hem hoorde keigoed vind en dat ie er toch niet in slaagt om bekendheid te krijgen. Waarom wil er niemand die man z'n CD's kopen? Het is klasse-metal die zijn plaats verdient in elk CD-rek. Ik wordt boos al ik er aan denk...

Blaze - Blood & Belief
Reactie van Shaddy op 30-09-2006 om 17:53u
Score: 90 / 100

Fantastisch album. Blaze is erg op zijn plek in zijn eigen band, zijn zang is hier vele malen beter dan in Maiden. je vraagt je af waarom. Blood and Belief is voor mij de beste van de Blaze cd's - moderne metal, goeie productie, een mix van snel en langzaam, en als belangrijkste punt de introverte teksten die simpelweg geniaal zijn (met een verwijzing naar Shakespeare in Life and Death). Hopelijk zet Blaze deze lijn voort op het nieuwe album dat met een geheel vernieuwde band opgenomen gaat worden. Deze man verdient erkenning!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.