Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Ulsect - Ulsect
Jaar van release: 2017
Label: Season of Mist

Ulsect - Ulsect

Een band met ex-leden van Textures en Dodecahedron is vanzelfsprekend interessant. Als dat debuut dan ook nog eens gelijk op Season Of Mist uitkomt, heb je natuurlijk de volle aandacht bij Metalfan.nl. En bij de eerste luisterbeurt blijkt dat volledig terecht te zijn! De zware, moderne death metal, waarbij de nadruk ligt op de dikke gitaarsound, klinkt erg professioneel.

Het interessante van deze plaat zit hem in de tempowisselingen. Zelfs in de sterk vertraagde stukken boet de plaat niet in aan bruutheid en kracht. Sterker nog, de enorme dreiging die ervan uitgaat, versterkt de blast-stukken. Het sinistere sfeertje bij die trage dissonante, massieve akkoorden geeft Ulsect een eigen smoel. De heren tonen ballen.

Wat dat betreft doen ze niet veel onder voor Gojira. Of, in de snellere stukken bijvoorbeeld Deathspell Omega. En ja inderdaad, hier valt zo nu en dan een vleugje black te ontwaren. Dat is een aangename toevoeging aan het toch al rijke palet aan variaties op het standaard death-thema. Dat zouden meer bands moeten doen.

Niet dat dat altijd goed uitpakt, maar gelukkig zijn hier muzikanten aan het werk die weten wat ze aan het doen zijn. Want als Jasper Barendregt de drumstokken ter hand heeft, weet je dat het op de ritmesectie goed zit. Die staat als een huis. Mede vanwege de geweldige productie klinkt het bruut en direct, zonder de rest onder te sneeuwen. Ook de lekkere brulpartijen van Dennis Maas maken dit een gruwelijk lekker plaatje.

Ik heb een hekel aan de uitdrukking, maar tegelijkertijd kan ik het niet laten: dit is onnederlands goed! Fans van moderne death kunnen hier niet omheen.

Tracklist:
1. Fall To Depravity
2. Our Trivial Toil
3. Diminish
4. Moirae
5. Unveil
6. An Augury
7. The Endling
8. Maunder

Score: 82 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 5 mei 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]