Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Another Messiah - Another Renaissance
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Another Messiah - Another Renaissance
Deze Brabantse band ging vroeger door het leven als 'Nee'. Eindelijk hebben ze ingezien dat deze naam niet echt intellectueel overkomt en dus hebben ze nu gekozen voor het professionelere 'Another Messiah'. Met de band Nee brachten ze n mini cd uit en nu hebben ze daar dus een opvolger van gemaakt. Onder de naam 'Nee' brachten ze harde metal maar nu spelen ze hun metal met veel meer afwisseling en dynamiek.

De stijl van deze band omschrijven is vrij onmogelijk maar stel je een mix van rock, metal en 80's up-tempo doom voor. Elk van de vier nummers op deze demo is ook totaal anders. Opener 'Renaissance' doet me denken aan Trouble en Black Sabbath. De zang gaat een beetje over the top maar dat is juist leuk. Hoe harder je dit nummer afspeelt, hoe beter het wordt. Een prachtig emotioneel nummer. 'Watch it' bevat meer rockinvloeden en luistert ook lekker weg. 'Once minute in between' doet me denken aan een oude lekkere lomp nummer van Gorefest afgewisseld met cleane zang. Het afsluitende 'When you feel' doet me tenslotte denken aan een rustig Opeth nummer.

Een band die niet voor n gat te vangen is, die een erg sterke, leuke en originele demo aflevert waarbij dynamiek het sleutelwoord is. Bezoek hun website eens en je kan 'Renaissance' volledig gratis downloaden en van die andere drie tracks kan je delen beluisteren. Op naar de full cd!

Tracklist:
1. Renaissance
2. Watch it
3. One minute in between
4. When you feel

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 maart 2004

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Onheilsprofeet op 03-12-2004 om 00:28u

Deze band hoort vanaf nu bij mijn favoriete nederlandse bands door deze zeer goede demo, op het moment zelfs als beste metal demo gekozen. maareh nijmegen ligt nou niet echt bepaald in brabant :P... danken wel meer mensen