Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Obituary - Obituary
Jaar van release: 2017
Label: Relapse Records

Obituary - Obituary

Geen intro, geen gedoe, gelijk rammen. Massieve en simpele riffs, gevangen in een stuwend tempo waarop je makkelijk kunt headbangen. Een refrein dat bestaat uit de songtitel die meermaals geschreeuwd wordt. Een vocalist die klinkt als een gewond roofdier. Al halverwege de eerste minuut van Brave is er geen twijfel over mogelijk: dit is een nieuw album van Obituary! De deathmetalband uit Florida voert sinds het debuut Slowly We Rot (1989) immers een rotsvaste koers, met als gevolg een sound die uit duizenden herkenbaar is, alle trends in metalland overleefd heeft en nog steeds concertzalen en festivalweides in een dampende moshpit weet te veranderen.

Bij een band die zo stijlvast is, is het goed om bij deze nieuwe, titelloze plaat te letten op de mogelijk aanwezige verschillen. En die zijn er wel degelijk. Net als voorganger Inked In Blood (2014) is Obituary opgenomen in de eigen studio van de band. De productie van dit album is echter vele malen dikker. Tegelijkertijd is het geluid ook zeer gedefinieerd: we kunnen alle instrumenten goed horen, zelfs de bas! Het geeft een album een echte oldschool-feel.

Ook opvallend is de ruimte die de in 2012 toegetreden gitarist Kenny Andrews krijgt. Ter afwisseling van de riffs van Trevor Peres soleert hij er lustig op los. Dit doet hij zonder de stijl van voorgangers James Murphy en Ralph Santolla klakkeloos te kopiëren. Soms is dat overdadig, bijvoorbeeld in Sentence Day. Elders is het juist zeer smaakvol. In ieder geval drukt hij duidelijk zijn stempel op het album.

Ook herbergt het album enkele nummers die op aankomende tournees een goede toevoeging aan de setlist zullen vormen. A Lesson In Vengeance is natuurlijk een dikke knipoog naar de Exodus-klassieker A Lesson In Violence, maar verwijst muzikaal eerder naar Obituary's grote inspiratiebron, Celtic Frost. Het lekkerste nummer vind ik het al eerder vrijgegeven Turned To Stone: een vunzige bak die aan de hoogtijdagen van Cause Of Death (1990) en The End Complete (1992) doet denken. De ongeëvenaarde grafsfeer van die albums zal nooit meer terugkomen, maar Obituary verloochent zijn erfenis geenszins.

Het is makkelijk Obituary als 'voorspelbaar' te bestempelen. Ik noem ze liever 'betrouwbaar'. Obituary is en blijft het deathmetalequivalent van snackbarvoedsel; je weet wat je kunt verwachten, het is makkelijk behapbaar en niet al te hoogdravend, maar het is wél onweerstaanbaar lekker! Dit album zal dan ook geen enkele fan van Obituary en ouderwetse death metal in het algemeen teleurstellen.

Tracklist:
1. Brave
2. Sentence Day
3. Lesson In Vengeance
4. End It Now
5. Kneel Before Me
6. It Lives
7. Betrayed
8. Turned To Stone
9. Straight To Hell
10. Ten Thousand Ways To Die

Score: 83 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 12 maart 2017

Meer Obituary:

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.