Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Leaves' Eyes - Fires In The North
Jaar van release: 2016
Label: AFM Records
Leaves' Eyes - Fires In The North
Begin dit jaar nam Elina Siirala de positie achter de microfoon over van Liv Kristine. Het vertrek van Liv kent weliswaar een vervelende geschiedenis, maar de zogenaamde fans die momenteel nog op de Facebook-pagina van Leaves' Eyes over de wisseling blijven klagen, verdienen evenmin de schoonheidsprijs. Je zou toch zeggen: "Laat het verleden achter je en richt je op het hier en nu en de toekomst." Hoe dan ook, Elina bleek in Eindhoven eerder dit jaar tijdens een van haar eerste optredens een zangeres waar de Duitse formatie en zijn fans veel plezier aan gaan beleven.

De Finse heeft een klassiek geschoolde stem die de muziek een chique en epische touch meegeeft. Middels de clip van de nieuwe versie van Edge Of Steel kon het grote publiek reeds met Elina's zangkwaliteiten kennismaken. Inmiddels is het eerste studiomateriaal met haar als zangeres verkrijgbaar; een ep met vijf nummers. Daarop staat het nieuwe Fires In The North zowel in een reguliere als akoestische versie. Deze fraaie, Van Halen meets Nightwish-achtige track sluit naadloos aan op de meest recente full-length King Of Kings. De swingende, akoestische versie straalt mede vanwege de percussie en extra gitaarpartijen veel warmte uit.

Het schijfje is aangevuld met drie nieuwe versies van songs die op King Of Kings staan. Edge Of Steel, één van de highlights van die plaat, staat op de ep in een vocaal andere versie. Geen Simone Simons van Epica meer als gastzangeres, maar alleen Elina. Zowel in deze track als in Sacred Vow en het folky Swords In Rock maakt ze een prima indruk, al wijkt haar stemgeluid af van dat van haar voorgangster. Daarmee blijft het ook een kwestie van smaak. Met name Sacred Vow zit haar als gegoten.

Fires In The North is een prettige kennismaking met Elina Siirala. Het titelnummer is met name dankzij een sterk refrein een erg prettige nieuwe track. De nieuwe versies van bestaande songs bewijzen dat Elina ook met het oudere materiaal goed uit de voeten kan. De klassieke zangstem is voor de fans wellicht wennen en zal sommige liefhebbers doen afhaken, hoe dan ook brengt de Finse een verfrissend en kwalitatief prima geluid dat Leaves' Eyes veel nieuwe fans zal opleveren.

Tracklist:
1. Fires In The North
2. Fires In The North (Acoustic Version)
3. Edge Of Steel (2016 Version)
4. Sacred Vow (2016 Version)
5. Swords In Rock (2016 Version)

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 10 oktober 2016

Koop dit album in

Meer Leaves' Eyes:

[ Terug naar de Album Reviews ]