Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Orion Riders - A New Dawn
Jaar van release: 2004
Label: Lion Music
Orion Riders - A New Dawn
Ik kan deze cd maar beter een goede bespreking geven want deze band komt uit Sicilië en een link met de maffia is dan snel gemaakt. Maar, misschien met levensgevaar, zal ik dit album toch maar objectief bespreken. Orion Riders is opgericht door bassist Carmelo Siracusa en de band speelt melodieuze powermetal met veel toeters en af en toe een progressieve invalshoek.

Er staan maar zes echte nummers op het album (en een intro en twee tussenstukjes) en dat is natuurlijk niet erg veel. Na een te lange intro (2:45) begint het album lekker met ‘Whispers’; een powermetalnummer met sterke riffs en een sologedeelte dat duidelijk geïnspireerd is door meneer Malmsteen. Het titelnummer bevat enkele mooie Egyptische klanken, ‘’Leave the shades behind’ begint met een mooie klassieke gitaar en ‘Lacrimae angeli’ is wat koorzang. Andere opvallende nummers zijn nog het bombastische ‘Light and dark’ en de ballade ‘Life’s best days’ (beetje stroperige tekst).

Een mooi uitgebalanceerd album. De band mist nog wel wat pit en wat agressiviteit en ook kunnen de nummers nog wel iets spannender. Ook zou het leuk zijn als het album zeker een kwartier langer zou duren want nu voel je je na een krappe veertig minuten nog niet bevredigt. Maar dit plaatje is een goed begin en het potentieel is er, dus nu gewoon afwachten om te zien of deze band een langer leven is beschoren dan de gemiddelde standaard powermetalband.

Tracklist:
1. In memory
2. Whispers
3. A new dawn
4. Leave the shades behind
5. Laerimae angeli
6. Light and dark
7. Life’s best days
8. Nocturne
9. Old symphony

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 februari 2004

Koop dit album in

Meer Orion Riders:

[ Terug naar de Album Reviews ]