Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Airbourne - Breakin' Outta Hell
Jaar van release: 2016
Label: Spinefarm Records
Airbourne - Breakin' Outta Hell
Ik moet zeggen dat ik best wel een beetje teleurgesteld was toen ik de nieuwe Airbourne voor het eerst hoorde. Natuurlijk: opener en titelnummer Breakin’ Outta Hell stampt meteen lekker weg, maar de plaat gaat toch een stuk minder hard dan voorganger Black Dog Barking en ik vind Airbourne het lekkerst als ze voluit hard gaan. De heren uit Warrnambool, Australië zijn alweer aan hun vierde langspeler toe. Toen ik een paar jaar geleden Black Dog Barking besprak, zei ik dat ik het nooit meer zou hebben over dat andere bandje uit Australië, maar Joel en consorten maken het me nu wel erg moeilijk, want als de mannen wat gas terugnemen, beginnen ze toch wel weer erg op AC/DC te lijken.

“Is dat erg?” hoor ik u denken… Welnee! Na mijn initiële teleurstelling en een aantal luisterbeurten kwam het kwartje alsnog met een flinke dreun binnenvallen: de nieuwe Airbourne is gewoon weer een uitermate tof stukje rock-‘n-roll. Nu moet ik toegeven dat Rivalry nooit mijn favoriete Airbourne-nummer zal worden, maar eigenlijk is dit de enige filler die op het album staat. Instant klassiekers als Thin The Blood en When I Drink I Go Crazy doen mij wederom furieus headbangend en luidkeels meebrullend, het gaspedaal dieper intrappen. Ook de schuine teksten van Down On You en Do Me Like You Do Yourself toveren een grote grijns op mijn bakkes, terwijl ik een blik bier op de maat van de muziek tegen mijn hoofd kapot sla (niet echt natuurlijk, want ik ben niet zo’n bikkel als Joel).

Qua productie kan Airbourne maar bar weinig fout doen en de keuze om terug te keren naar Bob Marlette, de producer van debuut-plaat Running Wild, is een prima beslissing geweest. Bij dit soort bands komt men al vaak met clichés aanzetten als: "ze maken iedere keer dezelfde plaat en alles klinkt hetzelfde". Nou, zolang ‘hetzelfde’ klinkt als deze plaat, mag Airbourne van mij nog een heleboel meer van hetzelfde uitbrengen.

De heren zijn momenteel druk bezig met het veroveren van de wereld, door op grote festivals optredens van formaat neer te zetten. Met deze plaat hebben ze weer een aantal indrukwekkend nummers aan hun repertoire toegevoegd, die ik met veel genoegen zal aanschouwen bij komende festivals. Ready to Roooooock!!!!!!

Tracklist:
1. Breakin’ Outta Hell
2. Rivalry
3. Get Back Up
4. It’s Never Too Loud For Me
5. Thin The Blood
6. I’m Going To Hell For This
7. Down On You
8. Rocked Like This
9. When I Drink I Go Crazy
10. Do Me Like You Do Yourself
11. It’s All For Rock-‘n-roll

Score: 85 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 26 september 2016

Koop dit album in

Meer Airbourne:

[ Terug naar de Album Reviews ]