Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Morifade - Domination
Jaar van release: 2004
Label: Karmageddon Media
Morifade - Domination
Het Zweedse Morifade timmert inmiddels al wat jaartjes aan de weg. Twee jaar terug kwam het aanstekelijke Imaginarium uit, en nu zijn ze terug met hun derde album, Domination.

Qua stijl is Morifade niet veel veranderd. De powermetal van deze zweden is nog altijd erg goed in het gehoor liggende melodieuze powermetal, die enigzins in het verlengde van bands als Edguy en Gamma Ray ligt. De band experimenteert iets meer dan op het vorige album, en dan met name met de keyboards. Ondanks die experimenten is het album toch nog wat eentonig.

Gelukkig wordt niet de fout gemaakt om over ridders en draken te zingen. De band heeft ervoor gekozen om het album wat meer paranoide te maken. Het album is gebaseerd op de 1984 en Brave New World boeken, van George Orwell en Aldous Huxley respectievelijk. De muziek past goed bij de texten, en versterkt het thema. De stem van zanger Stefan Petersson ligt lekker in het gehoor, en klinkt niet zo mager als bij collega-powermetalbands tevaak het geval is.

Ondanks dat het album wel iets meer variatie kan gebruiken is het toch zeker geen slecht album. Liefhebbers van powermetal zullen er in ieder geval van smullen.

Tracklist:
1. Parallels
2. A Silent Revolution
3. The Second Coming
4. Words I Never Speak
5. Clarity (Fragments of A Dream)
6. Panopticon
7. The Rising
8. Erase
9. Memory's End

Score: 77 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 10 februari 2004

Koop dit album in

Meer Morifade:

[ Terug naar de Album Reviews ]