Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Nails - You Will Never Be One Of Us
Jaar van release: 2016
Label: Nuclear Blast Records
Nails - You Will Never Be One Of Us
Toen drie jaar geleden Abandon All Life uitkwam, had ik nog nooit gehoord van Nails; een band die toch al sinds 2007 aan de weg timmert. Ik was toen aangenaam verrast en dichtte de band een grote toekomst toe. De derde langspeler van deze band, You Will Never Be One Of Us, bewijst mijn gelijk. Deze vanuit Oxnard, Californië opererende powerviolence-band heeft voor deze laatste “niet zo heel erg langspeler” besloten om het crusty powerviolence geluid wat aan te dikken met onversneden grindcore. Het eindresultaat is een moddervette plaat die wat mij betreft met gemak twee maal zo lang had mogen duren.

Deze nieuw ingeslagen weg wat betreft geluid resulteert in een dikke muur van gitaargeweld waar de zang slechts mondjesmaat overheen komt. Normaal gesproken zou ik meteen hierover klagen en beweren dat de zang veel te zacht in de mix staat. Echter, op You Will Never Be One Of Us werkt het perfect. Het gitaargeluid zelf is ook de moeite van het noemen waard, want zo’n volvet geluid wens ik veel meer bands toe. Life Is A Death Sentence is wat mij betreft het hoogtepunt van de plaat, aangezien dit nummer een uiterst aangename groove heeft, naast het grindgeweld dat ook alom aanwezig is in deze track, en dat in slechts anderhalve minuut.

De lange afsluiter van de plaat, They Come Crawling Back, is een indrukwekkend staaltje doom-achtige grindcore. Hiermee wordt een trend gevolgd die meerdere grindcore-acts tegenwoordig volgen: het afsluiten van de plaat met een uiterst langzaam nummer. Helaas betekent dit wel dat van de éénentwintig minuten muziek op de plaat er achtenhalve minuut in dit langzame nummer gepompt worden. En Nails is nou net op z’n best als ze knetterhard voluit gaan.

You Will Never Be One Of Us is kort maar zeer krachtig en minstens net zo goed, zo niet beter, dan de twee voorgangers. Wat mij betreft is dit één van de betere platen van 2016. Als Nails op dit niveau blijft presteren dan zal deze band binnen korte tijd bij de top van de grindcore-scene behoren. Een plek die ze absoluut verdienen volgens mij.

Tracklist:
1. You Will Never Be One Of Us
2. Friend To All
3. Made To Make You Fall
4. Life Is A Death Sentence
5. Violence Is Forever
6. Savage Intolerance
7. In Pain
8. Parasite
9. Into Quietus
10. They Come Crawling Back

Score: 86 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 28 juli 2016

Koop dit album in

Meer Nails:

[ Terug naar de Album Reviews ]