Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Amon Amarth - The Avenger
Jaar van release: 1999
Label: Metal Blade Records
Amon Amarth - The Avenger
Toen ik deze cd voor het eerst hoorde bij een vriend, heb ik hem gelijk gekocht (En alle andere AA cd's die ik nog niet had). Hoewel dit niet hun laatste release is, is het naar mijn smaak wel de beste. Het eerste nummer wat erop staat is genaamd "Bleed for ancient gods" en geeft gelijk het thema van de hele cd weer, Wij zijn vikings en we zijn boos en alle christenen gaan eraan.

Nummer 2, "The last with pagan blood" is een zeer sterk nummer, met een hele pakkende 'dit nummer gaat op repeat' riff erin, en evenzeer zo bruut als nummer 1. Deze wordt gevolgd door "North Sea Storm" dat als onderwerp heeft een battle op open zee. Bruut bruut bruut. Hierna komt "Avenger", een nummer over een man die thuisgekomen van een lange reis net op tijd thuis is om zijn gezin te zien sterven in een brand.

Wraak! Nummer 5 is genaamd "God, his son and holy whore", geheel in het thema van de cd (hehehe). Hierna is het de beurt aan "Metalwrath", ook een heel sterk nummer, de heren vinden het niet nodig op deze cd aan intro's te doen, zodra je op play drukt trilt je hele huis. Het leuke aan dit nummer is dat ze de titels van nummers van andere albums hierin hebben verwerkt. Het op een na laatste nummer is "Legend Of A Banished Man". Een epic over een man die wraak neemt omdat hij was "banished by his baptised king". Geheel in het thema dus weer.

Op mijn exemplaar (digi-pak) staat als bonustrack het nummer "Thor Arise". Over het algemeen heeft Amon Amarth een geheel eigen sound en wat voor 1! Ik kan dit album ten zeerste aanraden als je van Viking Metal in de trand van Thyrfing enz houdt.

Score: 97 / 100

Reviewer: Suncross
Toegevoegd: 29 september 2001

Koop dit album in

Meer Amon Amarth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Amon Amarth - The Avenger
Reactie van Thorretje op 30-05-2005 om 23:20u
Score: 100 / 100

Helemaal met al het bovenstaande eens. Perfecte band met ook live een perfecte inzet. Het klopt gewoon allemaal. Als dit je genre is dan is AA toch wel één van de beste op dit gebied. Ook wel eens lekker verfrissend dat Satan niet opgeroepen wordt maar dat ook eens andere (af)goden aan de bak mogen. Amon Amarth Rules!!!!!!!!!!!

Amon Amarth - The Avenger
Reactie van Haico op 23-12-2008 om 12:38u
Score: 70 / 100

Goede plaat maar vergeleken met bijv. "VS The World" of "With Odin On Our Side" toch wat minder. Er had wat mij betreft wel wat meer afwisseling in gemogen. Dit was volgens mij hun tweede album (1999) dus al met al een goede plaat maar ze kunnen beter!!!

Amon Amarth - The Avenger
Reactie van Sjoerd op 20-02-2009 om 16:30u
Score: 100 / 100

Hele vette band!
The Avenger is niet het beste album, maar zeker goed t luisteren.
Live altijd een goede show, veel interactie.
Zeker de moeite waard om albums eens te luisteren of ze eens live te zien.

@ Suncross: Voor hoeveel wil je die digipack versie van "The Avenger evt. verkopen?