Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Kinetic - Kinetic
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Kinetic - Kinetic
Deze zelfuitgebrachte demo belandde in mijn brievenbus uit het verre Griekenland. Deze band bestaat uit leden van Acid death, Brain fade en Wisdom. Dit is hun eerste demo en ze hopen direct een platenmaatschappij te lokken.

Deze band speelt death metal die aan de band Death, waarvan ik een erg groot liefhebber ben, refereert. In 'The realms of nightmare' komt een melodieus Death-harmonie voor, 'Holy instinct' begint met een pure Death-riff en het afsluitende 'Never ending winter' heeft de zelfde sfeer als de oude Death elpees en dat is ook nooit mis.

Alhoewel ik een groot fan ben van dit soort death metal, heb ik toch wat kritiek op deze demo. Het geheel klinkt veel te vlak en saai (komt mede door de productie). Wist de band Death, ondanks alle technische elementen in de muziek, nog elk nummer te knallen, dan knalt deze band jammer genoeg nergens. De nummers moeten dus spannender worden maar muzikaal zit alles al heel erg goed. Vooral de baslijnen die refereren naar Steve DiGiorgio zijn geweldig. Punten zijn niet echt van toepassing op deze korte demo.

Tracklist:
1. The realms of nightmare
2. Hate-master/holy instinct
3. Never ending winter

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 februari 2004

Koop dit album in

Meer Kinetic:

[ Terug naar de Album Reviews ]