Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zakk Wylde - Book Of Shadows II
Jaar van release: 2016
Label: Entertainment One Music
Zakk Wylde - Book Of Shadows II
Jeffrey Phillip Wielandt, beter bekend als Zakk Wylde, kennen we natuurlijk allemaal als voorman van de heavymetalband Black Label Society. Hij is echter begonnen als gitarist voor niemand minder dan Ozzy Osbourne, waarmee hij in 1988 het album No Rest For The Wicked uitbracht. In 1996 kwam zijn eerste soloalbum Book Of Shadows uit. Niet lang na dit kleine succes ging Wylde met drummer Phil Ondich de studio in en begonnen ze met het opnemen van Sonic Brew, het debuutalbum van Black Label Society. Ze zijn nu, zeventien jaar na de eerste full-length, al negen albums verder en nog steeds actief.

Twintig jaar na het eerste Book Of Shadows-album vond Wylde het weer tijd om zijn gevoelige kant aan ons te uiten. De meeste fans zijn hiermee dolblij, maar moet je dat wel zijn? Creëert hij door deze lange tussentijd niet teveel verwachtingen bij zijn fans? Ja, en lang niet iedereen vindt dit album zo goed als dat van twintig jaar geleden, maar toch bewijst hij met dit album wel dat hij nog steeds relevant is en nog steeds steengoede soloalbums kan produceren naast keihard shredden met Black Label Society.

In vergelijking met het album van 1996 is deze een tikje rustiger en ietwat monotoner. Het is ook nogal langdradig (veertien nummers) maar Wylde heeft een geweldige stem. Soulvol, maar met een rauw randje dus het is niet zo dat het saai wordt om naar te luisteren na een aantal nummers. De akoestische gitaar is het hoofdinstrument, maar deze wordt goed afgewisseld met elektrische gitaar, waarin je af en toe de karakteristieke sound van Wylde terughoort (de combinatie van country-vingertechnieken met stevige metal, al blijft de metal hier ver te zoeken). De solo's op deze plaat verdienen overigens een eervolle vermelding.

Hoewel die-hard fans van Book Of Shadows uit 1996 het misschien een teleurstelling zullen vinden, is het al met al een goed opgebouwd album met mooie teksten en een perfecte combinatie van southern rock en countryblues. Het is fijn om naar te luisteren en verveelt niet en misschien vinden we over twintig jaar dit album net zo perfect als Book Of Shadows.

Tracklist:
1. Autumn Changes
2. Tears Of December
3. Lay Me Down
4. Lost Prayer
5. Darkest Hour
6. The Levee
7. Eyes Of Burden
8. Forgotten Memory
9. Yesterday’s Tears
10. Harbors Of Pity
11. Sorrowed Regret
12. Useless Apologies
13. Sleeping Dogs
14. The King

Score: 80 / 100

Reviewer: Mirre
Toegevoegd: 20 mei 2016

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.