Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Tombs - All Empires Fall
Jaar van release: 2016
Label: Relapse Records
Tombs - All Empires Fall
Het uit Brooklyn afkomstige Tombs staat al sinds 2007 garant voor een stevige pot black metal, doordrenkt van hardcore, doom en aanverwante genres. Een recept waarvan ondergetekende dacht dat het niet lang stand zou houden. Niets bleek minder waar, want de heren hebben al drie langspelers, twee splits, een compilatie en een ep op hun naam staan. Daar komt nu nog een ep All Empires Fall bij en deze Amerikanen horen inmiddels bij de gevestigde orde.

Deze ep staat wederom vol met wanhopige kreten, vette grooves en modderige gitaarriffs. Elke track heeft een andere insteek. The World Is Made Of Fire, dient als een introductie en bevat een sludgy gitaarriff, zoals je die van Kylesa kunt verwachten. Obsidian daarentegen is een traditionele blackmetalsong. De blastbeats zijn niet van de lucht en brengen de luisteraar in een zwartgallige stemming. Dit duurt maar even, want tijdens de aankomende tracks is deze sfeer juist weer ver te zoeken. Deceiver bevat weer meer doomelementen en zanger/gitarist Mike Hill maakt hier gebruik van naargeestige klaagzang. Ontzettend mooie tracks, maar qua pit en agressie stijgen ze niet boven Obsidian uit.

Ondanks dat deze ep vol mooie nummers staat, zal het ontbreken van een rode draad voor veel metalfans als vervelend kunnen worden ervaren. Het kan daarentegen ook juist weer fijn zijn dat de heren van Tombs een zeer diverse aanpak hanteren, waardoor je als luisteraar af en toe op het verkeerde been wordt gezet. Feit blijft wel dat dit ep'tje wat meer pit had mogen bevatten, want na de tweede track kakt het geheel voor blackmetalbegrippen best wel in. Een aanrader voor liefhebbers van Kylesa en Neurosis.

Tracklist:
1. The World Is Made Of Fire
2. Obsidian
3. Last Days Of Sunlight
4. Deceiver
5. V

Score: 65 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 12 april 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]