Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Masterplan - Keep Your Dream aLive
Jaar van release: 2015
Label: AFM Records

Masterplan - Keep Your Dream aLive

Het begon allemaal zo mooi voor Masterplan. De liefdesbaby van Roland Grapow (gitaar) en Uli Kusch (drums) oogstte veel succes met het ijzersterke debuutalbum Masterplan, dat de band internationaal direct in de spotlights zette. De hoge verwachtingen werden echter niet geheel waargemaakt, want al na het tweede album begon het grote poppetjes wisselen. Ruim tien jaar later zijn alleen Roland Grapow en Axel Mackenrott (keyboards) nog over van de oorspronkelijke succesformule. Ondanks de vele personeelswisselingen en de ietwat tegenvallende latere platen, gaat de band stug door en presenteert met Keep your Dream aLive zijn eerste officiŽle liveregistratie in een mooi pakket met dvd en cd.

Kern van deze set vormt het optreden dat de band gaf op het Masters Of Rock Festival 2013, vlak na het uitkomen van het meest recente studioalbum Novum Initium. De show is duidelijk in beeld gebracht met beelden vanuit verschillende hoeken, het geluid is dik in orde en het publiek doet enthousiast mee. De band geeft echter een weinig actieve show en er is maar weinig opsmuk, waardoor het geheel als kijkervaring wat saai is.

Wat betreft musiceren is het echter allemaal dik in orde. Het is duidelijk dat de muzikanten vakmensen zijn en huidig zanger Rick Altzi doet het eveneens fantastisch. Uiteraard klinkt hij anders dan Jorn Lande, maar Altzi zingt zowel de nieuwe als de oude songs met enorme overtuigingskracht. Opvallend is dat, ondanks dat de groep inmiddels vijf platen uit heeft, het leeuwendeel van de set bestaat uit nummers van het debuutalbum. Wellicht dat er voor een veilige set is gekozen vanwege het optreden op een festival. Aan de andere is het debuut waarschijnlijk nog altijd het beste dat de groep tot nu toe heeft geproduceerd, en wie kan er nu geen genoeg krijgen van nummers als Spirit Never Die of Soulburn?

Cd en dvd bevatten dezelfde show gegeven op het Masters Of Rock Festival 2013. Op de dvd zijn verder nog registraties te vinden van Wacken Open Air 2014 en tours door AziŽ en de Verenigde Staten. Daarnaast bevat de dvd ook alle officiŽle videoclips. Keep Your Dream aLive is dan ook een mooi compleet pakket dat niet zal misstaan in de collectie van fans van de heren.

Tracklist dvd:
Masters Of Rock 2013
1. Intro
2. Enlighten Me
3. Spirit Never Die
4. Lost And Gone
5. Crystal Night
6. Betrayal
7. Crimson Rider
8. Back For My Life
9. Time To Be King
10. Keep Your Dream Alive
11. Heroes
12. Soulburn
13. Kind Hearted Light
14. Crawling From Hell

Wacken 2014:
1. Heroes
2. Keep Your Dream Alive
3. Crystal Night
4. Soulburn
5. Spirit Never Die
6. Crawling From Hell
7. Wacken specials

Asia Tour Report
ProgPower USA Report
OfficiŽle videoclips

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 3 februari 2016

Koop dit album in

Meer Masterplan:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van dennis op 03-02-2016 om 13:36u

Speelde Janne Wirman niet toetsen op de eerste plaat? Dus eigenlijk is alleen Roland Grapow nog over. :-P

Reactie van Kiske op 03-02-2016 om 22:34u
Score: 85 / 100

Janne was als sessiemuzikant aanwezig op de eerste plaats. Van te voren was toen al duidelijk dat hij niet beschikbaar zou zijn om te touren. Direct na het afronden van de plaat is toen Axel bij de band gekomen.

Mooie DVD overigens. Niet van die hyper beelden. Mooi rustig gemonteerd.

Reactie van nicolas op 04-02-2016 om 20:09u
Score: 95 / 100

Heerlijke dvd. Wat een vakmanschap word hier gepresenteerd. Ik heb in jaren niet zo een goede dvd gezien. Ik had Masterplan al een beetje links laten liggen de laatste jaren maar na dit ben ik weer helemaal fan.

Reactie van Een Metalfan op 09-02-2016 om 10:18u

hopelijk is het beter dan dat optreden op Dokkem Open Air. die huidige zanger stond daar de uitstekende songs van het eerste album echt af te slachten, zo gruwelijk slecht deed hij het daarop.