Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Akasava - Strange Aeons
Jaar van release: 2015
Label: Eigen beheer
Akasava - Strange Aeons
Jaaa! Cthulhu-worship! Grappig dat je daarvoor maar twee woorden nodig hebt om het te weten. De titel van deze EP komt natuurlijk uit het werk van H.P. Lovecraft: “That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die”. Het mag duidelijk zijn dat dit een geliefd onderwerp is in de doomscene en dat Akasava hiermee natuurlijk direct bonuspunten scoort. Dolenthousiast draaf ik met het schijfje naar mijn geluidsinstallatie, steek het kleinood erin, ruk aan de volumeknop en…

… concludeer al snel wat voor teringherrie dit is. De bonuspunten zijn ze direct kwijt door het valse kattengejank, maar de songs zelf zijn ook al vrij erbarmelijk. Dieptepunten stapelen zich in rap tempo op en dat is knap voor een EP die slechts een kwartier duurt. Er valt niets positievers te melden dan dat ik hoopte dat het orgel wat langer zou spelen ten koste van de andere nummers. De productie klinkt nergens naar. Het is alsof alles is opgenomen met een cassetterecorder en de riffs zijn volkomen fantasieloos. Als ik ooit nog een keer naar Black And White Lady moet luisteren, snijd ik mijn oren af.

Wat zonde van de mooie hoes. Het toont aan dat goed artwork het enige is waar dit kwartet een neusje voor heeft. Als je dit toch nog wilt beluisteren, zorg ervoor dat je alle veiligheidsmaatregelen van tevoren getroffen hebt. Als je Cthulhu echt wil wekken uit zijn slaap, dan moet je vooral dit soort rommel draaien.

Tracklist:
1. Join The Ritual
2. The Deep
3. Sons Of Bastet
4. The Witch Is Rising
5. Black And White Lady
6. And Die!

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 30 januari 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]