Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Despite My Deepest Fear - Selfish Generation
Jaar van release: 2015
Label: Eigen beheer
Despite My Deepest Fear - Selfish Generation
Despite My Deepest Fear uit Engeland is ontstaan in 2010 en maakt moderne metalcore, die in het straatje ligt van We Came As Romans en The Devil Wears Prada. Erg productief is het zestal niet. In de vijf jaar dat de formatie actief is, heeft het alleen nog maar de ep Make Or Break in 2013 uitgebracht en releaset het nu zijn tweede ep Selfish Generation.

Hierop laten de heren een zeer typerend metalcore-geluid horen, dat afgewisseld wordt door veel te zoetsappige, cleane refreinen. Dat is jammer, want zonder dit genre-trucje is Despite My Deepest Fear prima te behappen. Het is dan ook niet zo dat deze twee elementen niet met elkaar gecombineerd kunnen worden. Er zijn voldoende bands die daar prima mee wegkomen. Alleen in dit geval matchen deze twee uitersten niet, maar worden ze te veel bij elkaar gebracht. Dit zorgt ervoor dat de intensiteit en opbouw telkens onderuit geschopt worden en de muziek niet aanslaat.

Dat is dan ook het grootste euvel van deze release. Voor de rest kan het ermee door. De zes bandleden zorgen voor een strak en dicht geluid, al mag je met zo'n aantal muzikanten misschien wel iets meer avontuur verwachten. Nergens wordt het namelijk muzikaal echt uitdagend en kleurt daarom te veel binnen de lijntjes.

Productioneel is er knap werk geleverd. Het schijfje gaat gepaard met een helder geluid, waardoor alle elementen goed naar voren komen. Nu moet de band alleen nog met wat beter en memorabeler materiaal zien te komen en die potentie is ook echt wel aanwezig. Dit laten de heren vaak genoeg doorschemeren wanneer ze zich van hun felle kant laten horen. Wanner er een betere balans gevonden wordt met de poppy zanglijntjes valt er al veel meer te genieten van Despite My Deepest Fear. Nu kan het allemaal nog net, maar interesse voor de toekomst is niet gewekt.

Tracklist:
1. Selfish Generation
2. F.Y.F
3. Stranded
4. The Repressed
5. Infinite
6. Long Way Home

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 24 december 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]