Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

We Came As Romans - We Came As Romans
Jaar van release: 2015
Label: Spinefarm records
We Came As Romans - We Came As Romans
We Came As Romans is een Amerikaanse posthardcoreband met een vleugje metalcore, poppy zanglijnen en synthesizers. Ze timmeren al negen jaar aan de weg en hebben met bands als NOFX, Megadeth en August Burns Red mogen toeren. Dit is hun vierde uitgave en heet tevens We Came As Romans.

Het album gaat stevig van start met het lompe Regenerate waarin stevige riffs, brullende zang en melodieuze synthesizers hand in hand gaan. De volgende reeks nummers zijn wat minder 'lomp'. De hardcore blijft wat meer achterwege en de heren ontpoppen zich als prima liedjesschrijvers van stevige toegankelijke rock waarin de hardcore- en metalcore-invloeden nog maar mondjesmaat doorsijpelen. Het doet me soms zelfs een beetje denken aan nu-metal door de laaggestemde gitaren, de basale manier waarop ze soms tot uiting komen en de toegankelijke cleane zang die regelmatig te horen is.

Conclusie is dat dit album prima, korte alternatieve rockliedjes bevat. Daartegenover staat dat de hardcore- en metalcore-invloeden ver te zoeken zijn. Liefhebbers van de pittigere varianten in dit genre zullen hier weinig tot niets mee kunnen, al zullen liefhebbers van radiovriendelijkere rock en alternatieve rock hier prima mee uit de voeten kunnen.

Tracklist:
1. Regenerate
2. Who Will Pray?
3. The World I Used to Know
4. Memories
5. Tear It Down
6. Blur
7. Savior of the Week
8. Flatline
9. Defiance
10. 12:30

Score: 70 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 23 augustus 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]