Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Enthring - The Art Of Chaos
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Enthring - The Art Of Chaos

Sommige veelbelovende bands worden geplaagd door pech. Zo ook de Finse band Enthring, die in 2011 eindelijk het debuutalbum The Grim Tales Of The Elder in eigen beheer uitbracht. De plaat kreeg lovende kritieken en een tour met Korpiklaani in Brazilië was het gevolg. Direct na deze tour vertrokken er bandleden en de trein kwam weer tot stilstand.

De eeuwige zoektocht naar nieuwe muzikanten is de belangrijkste reden dat de voor 2013 geplande ep The Art Of Chaos twee jaar later het levenslicht ziet. De ep bevat drie nieuwe tracks, waarmee Enthring bewijst dat je folk ook uitstekend kunt combineren met death metal. Drijvende kracht is gitarist/zanger Tommi Kangaskortet, tevens gitarist bij de powermetalband Solamnia.

Snelle, melodieuze death metal met symfonische elementen kenmerken de stijl van Enthring. Door de violen heeft het iets orkestraals, maar het klinkt wel wat ingeblikt. Een paar goede muzikanten inhuren en de instrumenten goed in de mix zetten, zou mooier zijn geweest. Maar het resultaat mag er zijn, net als het schitterende artwork. Vooral And We Dream Of Our Demise is een erg sterke track.

Enthring is een aanrader voor liefhebbers van symfonische death metal, maar zeker ook wanneer je houdt van bands als Ensiferum. Nu nog hopen dat de huidige bandleden niet zullen vertrekken. Wie weet komt er dan toch nog een tweede full-length.

Tracklist:
1. We Thrive On Chaos
2. And We Dream Of Our Demise
3. The Second Vengeance Orchestra

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 18 augustus 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]