Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Fixion - Paraíso
Jaar van release: 2014
Label: Eigen beheer

Fixion - Paraíso

Wanneer je aan Uruguay denkt, zal gothic metal waarschijnlijk niet het eerste zijn dat je te binnen schiet. Toch is Fixion een van de bekendste gothicmetalformaties uit dit land en geniet deze groep bekendheid in een groot deel van Zuid-Amerika. Inmiddels bestaat de groep al een jaar of dertien en heeft de band gediend als opener bij internationale topacts als Lacrimosa, The Sisters Of Mercy en Sirenia.

Paraíso is de derde langspeler van dit viertal dat onder leiding staat van zanger, gitarist en liedjesschrijver Daniel César. Het is duidelijk dat er goed geluisterd is naar enkele van de groepen waar deze formatie mee heeft opgetreden, want de muziek doet erg denken aan Europese gothic metal uit de jaren negentig. Nieuwe paden worden er niet betreden, maar dat is geen enkel probleem wanneer je dit genre een warm hart toedraagt. Ondanks dat het geluid, zoals het goede gothic betaamt, vrij donker is, hebben veel songs ook een zeer sensuele sfeer die te danken is aan zangeres Tina Souto. Met haar diepe en meeslepende stemgeluid weet zij de ietwat simpele zanglijnen met gemak naar een hoger niveau te tillen.

Over het algemeen zijn de nummers dik in orde en zijn deze goed genoeg om bij herhaling te luisteren. De meeste songs zijn vrij minimalistisch met alleen wat opsmuk van een keyboard. Ondanks dat weet de groep de spanning er goed in te houden, zowel tijdens de donkere luisterliedjes, maar ook tijdens de ruigere passages. Wanneer jouw Spaans net zo gebrekkig is als het mijne, zullen tekstuele nuances je echter helaas ontgaan, want op een enkel nummer na, zingen zij alles in hun moedertaal. Grote verrassingen blijven uit, maar echte minpunten zijn er ook niet. Paraíso is dan ook een fijne gothicplaat, die zeker internationale aandacht verdient.

Tracklist:
1. Paraíso
2. Hasta Amanecer
3. El Impulso
4. Espectral
5. Siren's Call
6. Siguiendo Al Animal
7. Reino Del Hielo
8. Herejía
9. Inmaterial
10. Vuela Exacto

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 mei 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]