Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Godsized - Heavy Lies The Crown
Jaar van release: 2015
Label: Metalville

Godsized - Heavy Lies The Crown

Voor een band kan het soms lang duren voordat het een deal krijgt met een platenlabel. Het Engelse Godsized (overigens niet te verwarren met de eveneens Engelse sludgeformatie Godsize) staat al jaren bekend als een prima liveband dat intensief toerde, onder andere in het voorprogramma van Black Label Society. Classic Rock Magazine doopte de band al gauw als 'The hardest working British unsigned metal band'. Metalville Records pikte de band op en eind maart 2015 komt de band met het nieuwe album Heavy Lies The Crown.

Op het nieuwe album trakteert Godsized de luisteraar op zeer melodieuze (groove) metal/hardrock, die doet denken aan een band als Audrey Horne. Ook zijn er invloeden hoorbaar uit de (post) grungehoek. Dat de muziek erg toegankelijk is, ligt merendeels aan de zuivere, cleane vocalen van Glenn Korner. Helaas blijft de zang van Korner over de hele plaat wel heel mak en had er wel wat meer pit in mogen zitten. Al gauw is het hoorbaar dat het qua instrumentbeheersing wel goed zit. De riffs en solo’s zijn niet altijd even origineel, maar komen wel lekker door middels de prima productie. Saving You, Push Against The Tide en Fade verdienen hier een eervolle vermelding.

Dat de band kan spelen, is wel duidelijk, maar op het gebied van het schrijven van goede nummers en teksten valt er nog flink wat te verbeteren. Regelmatig is de opbouw van de tracks wel heel voorspelbaar en zijn de teksten wat cliché en simplistisch. Heavy Lies The Crown is over het geheel gezien geen hoogvlieger geworden. Daarvoor komen de nummers nog te kort. Toch kan de groep zeker winst behalen door zich meer te richten op de verbetering van de songstructuren en de teksten. Op 29 en 30 april is Godsized in ieder geval live te aanschouwen in respectievelijk Patronaat Haarlem en Little Devil Tilburg.

Tracklist:
1. Welcome To Hell
2. Saving You
3. Push Against The Tide
4. Never A Better Time
5. Web Of Lies
6. Fade
7. Forgotten Friend
8. Do You See What I See?
9. Stone Cold Blow To The Head
10. Out Of Fear
11. Pay Your Debt

Score: 60 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 6 april 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]