Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
Jaar van release: 2014
Label: Napalm Records

Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight

Het Deense Pet The Preacher laat er geen gras over groeien. Sinds de oprichting in 2010 heeft de formatie uit Kopenhagen al twee epís en twee volledige albums uitgebracht. Het laatste album, The Cave & The Sunlight, werd vorig jaar april via Napalm Records uitgebracht. De band speelt al vanaf 2010 in dezelfde bezetting, met Christian Hede Madsen op zang/gitaar, Torben Wśver Pedersen op basgitaar en Christian Von Larsen op drums.

Pet The Preacher laat op het nieuwe album een wat gepolijste versie van stonerrock horen. De plaat klinkt bij vlagen wat overgeproduceerd. Het gitaarwerk is over de hele plaat hoogstaand, waarbij de gitaren een mooi zwaar en ronkend geluid hebben. Waar opener The Cave doet denken aan Alice In Chains, zijn over de gehele plaat gezien vergelijkingen met Clutch en Monster Magnet meer accurater. Vaak is het zo dat de sterkere nummers van een plaat bewust aan het begin gezet worden om de aandacht van de luisteraar te Ďpakkení. Zo ook op The Cave & The Sunlight.
Let Your Dragons Fly en met name Kamikaze Knight zijn de absolute hoogtepunten van de plaat. Groots opgezette riffs, prima basspel en Madsens cleane, maar krachtige vocalen. Ongetwijfeld behoren deze tracks tot de betere stonernummers uit 2014.

Helaas zakt de plaat hierna in. Hoewel het nergens slecht wordt, maken de nummers weinig indruk en lijkt het af en toe een herhalingsoefening van riffs. Op Fire Baby, The Pig & The Haunted en afsluiter Iím Not Gonna wordt nog wel wat eerherstel behaald. Toch blijft er aan het einde een gevoel van teleurstelling hangen, want de band heeft duidelijk potentie. Als geheel komt The Cave & The Sunlight wat te kort. Hopelijk weet de band op de volgende plaat een wat betere balans te vinden als het gaat om de kwaliteit van het songmateriaal.

Tracklist:
1. The Cave
2. Let Your Dragon Fly
3. Kamikaze Knight
4. Remains
5. Fire Baby
6. Marching Earth Pt.1
7. Marching Earth Pt.2
8. The Pig & The Haunted
9. What Now
10. Iīm Not Gonna
11. The Web (bonus track)

Score: 70 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 23 maart 2015

Koop dit album in

Meer Pet The Preacher:

[ Terug naar de Album Reviews ]