Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-04-2020

Ostrogoth - Last Tribe Standing
Jaar van release: 2015
Label: Empire Records

Ostrogoth - Last Tribe Standing

Zeg wat je wil van het Belgische Ostrogoth, maar het is wel een van de weinige oldschool heavymetalbands die na een laatste release in 1987 nu een ep uitbrengt die ook echt oldschool klinkt. Geen poespas met extra gedubde koortjes, keyboards, getriggerde drums of 7-snarige gitaren. Het draait hier om niets anders dan pure heavy metal die heerlijk vertrouwd klinkt. Niet dat ik een tegenstander van moderne geluiden ben, maar het is toch noemenswaardig dat er ook nog bands zijn die precies zo kunnen schrijven als in hun hoogtijdagen het geval was.

Last Tribe Standing zou oorspronkelijk slechts een ep van vier nummers zijn geweest, als de heren niet hadden besloten dat de live-opnames uit 2014 van de klassieker Full Moon's Eyes te goed waren om niet te gebruiken. En gelijk hebben ze, de uitvoeringen van deze pareltjes zijn een voorbeeld voor iedere beginnende band van hoe een optreden hoort te klinken. Helemaal de zang van Josey Hindrix is nog beter dan op de studioalbums het geval is: geen slijtage te horen en verdomd krachtig. Daarnaast is er een perfecte mix, goede publieksparticipatie en fantastisch spel te horen. Reden genoeg om deze release aan te schaffen voor om de Ostrogoth-collectie te completeren.

En het nieuwe materiaal? Niets mis mee. Met Return To The Heroes Museum als een vervolg op Heroes Museum hebben we een fijne voortzetting van dit anthem, terwijl songs als Clouds en Last Tribe Standing heroische heavy metal laten horen die liefhebbers van Saxon, de oude Iron Maiden en Warlord prima zal bevallen. Zoals al eerder gemeld, zouden deze nummers niet misstaan hebben op de platen uit de jaren '80, wat een prestatie op zich genoemd mag worden. Helaas gaat deze uitgave nog wel gepaard met het jammerlijke verlies van Rudy Vercruysse, die begin 2015 de strijd tegen kanker heeft verloren. Een verlies voor de heavymetalwereld, maar het moet gezegd worden dat zijn laatste bijdrage aan Ostrogoth een waardige afsluiter genoemd mag worden.

Tracklist:
1. No Risk Taken
2. Clouds
3. Return To The Heroes Museum
4. Last Tribe Standing
5. Heroes Museum (live)
6. Full Moon's Eyes (live)
7. Paris By Night (live)
8. Rock Fever (live)

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 14 februari 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]