Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

The German Panzer - Send Them All To Hell
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records

The German Panzer - Send Them All To Hell

Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat bandleden een nevenproject starten om de tijd tussen optredens en studiowerk op te vullen. Maar waarom kies je er dan voor om een album uit te brengen, waarvan de sound vrijwel identiek is aan de band waarin je speelt? Wanneer Accept niet eerder dit jaar Blind Rage had uitgebracht, dan zou je kunnen denken dat dit de nieuwe plaat is, met een nieuwe zanger.

Het idee voor The German Panzer is ontstaan bij Stefan Schwarzmann en de eigenaar van een club in Zwitserland. Stefan is sinds de comeback in 2009 drummer bij Accept. Meteen was duidelijk dat ze gitarist Herman Frank (Accept, Victory) bij het project wilden betrekken. Bij Accept moet Herman keurig zijn slagritmes blijven spelen, zodat Wolf Hoffman lekker zijn gang kan gaan. Dat hij wel in zou zijn voor dit project, is dan ook niet zo vreemd. Voor de zang en bas was al snel de keuze gevallen op Marcel Schirmer, alias Schmier, de frontman van Destruction en vriend van Stefan Schwarzmann.

Het trio ging direct van start met het schrijven van nummers en had binnen enkele weken een aantal tracks opgenomen. Het moest gewoon goed klinken, zonder verdere ambities. Het album klinkt rauw en energiek, typerend voor de stijl van Accept. Opvallend is dat er weinig is te horen van Destruction-invloeden. Vanaf de openingstrack Death Knell zit het tempo er flink in en Herman Frank laat horen dat hij een uitstekende gitarist is. Het enige verrassende nummer is de track Why?. Deze track is wat rustiger en minder rechttoe rechtaan.

Een behoorlijk jaren 80 geluid, gemaakt door ervaren muzikanten die precies weten hoe ze het moeten neerzetten. Schmier heeft vocaal een prima prestatie geleverd. Hij zou naar mijn mening een betere opvolger zijn geweest voor Udo Dirkschneider dan Mark Tornillo, de huidige zanger van Accept. Jammer dat er is gekozen voor een min of meer gelijke sound. Hoewel Send Them All To Hell best aangenaam is om te luisteren, blijven de nummers niet echt hangen. Zelfs niet na meerdere luisterbeurten.

Tracklist:
1. Death Knell
2. Hail And Kill
3. Temple Of Doom 4. Panzer
5. Freakshow
6. Mr. Nobrain
7. Why?
8. Virtual Collision
9. Roll The Dice
10. Bleed For Your Sins

Score: 77 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 2 december 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The German Panzer - Send Them All To Hell
Reactie van Een Metalfan op 04-12-2014 om 22:29u

veel te weinig punten Marc.

The German Panzer - Send Them All To Hell
Reactie van appie op 06-12-2014 om 20:21u

Wat een vreselijke zanger

The German Panzer - Send Them All To Hell
Reactie van Johnny op 07-12-2014 om 14:35u
Score: 86 / 100

Ben er niet mee eens dat het enorm lijkt op accept. Qua Speelstijl vind ik accept iets rustiger. Ook vind ik de drums van Schwarzmann prominenter aanwezig bij Panzer.

Ik moet eerlijk zijn, toen ik alles voor de eerste keer beluisterde was ik niet meteen fan. Pas nadat ik het hele album 2-3 keer ben gaan beluisteren had ik de smaak te pakken. Death Knell zou ik zelf bij mijn top 15 favo nummers zetten.

Toppie dus