Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

In This Moment - Black Widow
Jaar van release: 2014
Label: Atlantic Recording Corporation
In This Moment - Black Widow
Waar is het misgegaan met In This Moment?
"Toen ze besloten een band te beginnen" hoor ik enkele haters al denken. Maar zo makkelijk komen we er niet van af. Op de eerste drie albums heeft de band namelijk bewezen wel degelijk in staat te zijn goede nummers te schrijven, en laat zangeres Maria Brink horen dat ze zowel kan zingen als kan screamen. Echter, om de vraag uit de openingszin te beantwoorden: bij de vorige cd Blood. Helaas bouwt In This Moment op het vijfde album Black Widow voort op alle slechte elementen van de voorgaande cd.

Op het vorige album stonden echter nog wel wat goede tracks, maar dat valt op Black Widow helaas vies tegen. Definitief verdwenen zijn de snelle metalcorenummers waarop Brink schreeuwt als een gillende keukenmeid. Alles gaat nu op hetzelfde gematigde tempo, met hier en daar nog even een break om de luisteraar weer even wakker te schudden. Trage riffs bovenop redelijk stampende drums, maar alles klinkt alsof het van de vorige cd gekopieerd is. Het beste voorbeeld is wellicht het nummer Natural Born Sinner, waarop de band schaamteloos de eigen single Whore van het vorige album kopieert. Echt niets hieraan klinkt nieuw.

Zoals gezegd, op de eerste paar platen liet frontvrouw Brink horen dat ze kan zingen en screamen. Op Black Widow is dat helaas te weinig te horen. Veelal hijgt ze de coupletten, waarbij haar stem dan ook nog te vaak met wat effecten bewerkt is. Bij gematigd gebruik kan dat best leuk zijn, maar op dit album is het zo overmatig aanwezig dat het simpelweg irritant is. Tevens klinkt Maria alsof ze nog kauwgum in haar mond had zitten tijdens de opnames. De enige keer dat ze nog een beetje weet te schitteren, is in de semi-ballad The Fighter, wat wel het beste nummer van het album is.

Is er dan nog wel iets goed aan dit album? De grooves die de band laat horen zijn wel erg aanstekelijk en het geluid zelf is wel vet. Wie het andere werk van producer Kevin Churko kent, hoort direct dat hij weer achter de knoppen zat. Instrumentaal is het best in orde, maar de nummers zelf zijn helaas nagenoeg allemaal volgens dezelfde formule geschreven, die waarschijnlijk uitstekend is om bij tienermeisjes een hit mee te scoren. De teksten (veelal "jullie begrijpen mij niet" en "ik ben een sterke, onafhankelijke vrouw") lijken daar sowieso wel op gericht. Echter, wie Blood een wereldplaat vindt zal op Black Widow waarschijnlijk nog wel wat leuks ontdekken. De rest kan deze plaat links laten liggen.

Tracklist:
1. The Infection
2. Sex Metal Barbie
3. Big Bad Wolf
4. Dirty Pretty
5. Black Widow
6. Sexual Hallucination
7. Sick Like Me
8. Bloody Creature Poster Girl
9. The Fighter
10. Bones
11. Natural Born Sinner
12. Into The Darkness
13. Out Of Hell

Score: 50 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 november 2014

Meer In This Moment:

In This Moment - Black Widow
Reactie van Een Metalfan op 18-11-2014 om 11:00u

Tuurlijk een band doet eens wat anders dan hoe ze zijn begonnen en klinkt beetje als vorige album en ze worden afgebrand.
In flames kwam met rustig album en iedereen vond het geweldig terwijl het zwaar tegenviel.
Bands als iron maiden acdc en de oude garde doen bijna elke cd hetzelfde truukje en worden steeds onthaald voor helden.

In This Moment - Black Widow
Reactie van appie op 20-11-2014 om 13:37u
Score: 10 / 100

De hele plaat hetzelfde trucje, even ingetogen en daarna een woede uitbarsting.
kinderstemmetje maar het blaag krijgt niet dr zin - wwwhhhaaaaggghhhhh, benepen stemmetje alsof het sletje staat te zingen in een hok vol koolmonoxide, de deur gaat los en - wwwhhhaaaagggghhhh, geil stemmetje en het sletje krijgt een snikkel in een verkeerd gat - wwwhhaaaaaaggg.
De muziek komt duidelijk op het 2e plan.
Muziek voor borderliners en andere personen met hevige stemmingswisselingen.

In This Moment - Black Widow
Reactie van De.pomper op 20-11-2014 om 22:38u
Score: 1 / 100

Hahaha tijd voor de bangbus Maria!!

In This Moment - Black Widow
Reactie van appie op 20-11-2014 om 22:53u

hahahaaaa daar zal ze niet misstaan

In This Moment - Black Widow
Reactie van Bastiaan op 28-11-2014 om 15:12u
Score: 75 / 100

Ik vind de tweede en derde plaat erg gaaf, maar met deze sound en stijl kan ik weinig mee. Maar op zich is er niets mis met de zang en de songs, dus kan me voorstellen dat andere mensen het wel gaaf vinden.

In This Moment - Black Widow
Reactie van Pepijn op 02-12-2014 om 19:01u
Score: 25 / 100

Ooit (ten tijde van 'The Dream') was Maria een zangeres die een tekst van een emotionele laag kon voorzien, maar sinds het vorige album lijkt alles om de buitenkant, presentatie en het puberale te draaien. Als dat je ding is, is dit vast leuk maar ik blijf er ver vandaan...

In This Moment - Black Widow
Reactie van Artorius op 14-12-2014 om 22:58u
Score: 10 / 100

Dit klinkt inderdaad afschuwelijk. Ook de hoes is ronduit afzichtelijk, maar dat is volledig in overeenstemming met het gebodene, dat dan weer wel.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.