Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Sick Of It All - Last Act Of Defiance
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records
Sick Of It All - Last Act Of Defiance
Een van de grootste namen in de hardcorescene is toch wel Sick Of It All. De broertjes Koller zijn al sinds 1986 bezig en kenmerken zich vooral door de constante kwaliteit van hun releases met een al even constante line-up. Een SOIA-plaat valt nooit tegen en je weet wat je kan verwachten. Zelden werd er geëxperimenteerd en SOIA klonk altijd als SOIA. De twaalfde full length is dan ook niet anders: kwalitatief goede New York hardcore zoals we dat gewend zijn. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nou eigenlijk al op kan houden met het schrijven van deze recensie, want de fans weten inmiddels al hoe laat het is en schaffen deze plaat waarschijnlijk blind aan.

Bij Last Act Of Defiance zat wederom Tue Madsen achter de knoppen en dat is goed te horen. De zwaar metalen productie past naadloos bij de springerige hardcore van de heren en klinkt dan ook als een verlengde van de vorige twee platen, die ook door Tue Madsen geproduceerd zijn. Al vanaf de eerste noten blijkt dat SOIA er zin in heeft; het intro duurt welgeteld 6 seconden en daarna denk je meteen: ‘Ah!... Sick Of It All!’ Die voorspelbaarheid is overigens geen enkel probleem, bij deze band gaat het immers om de energie en die is bij Last Act Of Defiance meer dan voldoende aanwezig.

Of het nu gaat om het dreigende Sound The Alarm, het springerige Get Bronx of het snelle Act Your Rage, deze plaat stelt zeker niet teleur. Hoogtepunt is toch wel Never Back Down, een nummer dat duidelijk laat merken waar het in hardcore om gaat: energiek en eigenwijs met een heerlijke meespring- en meezingfactor. Sick Of It All haalt op Last Act Of Defiance geen gekke trucjes uit, maar laat horen nog altijd de scene aan te voeren met een knappe hardcoreplaat die de moeite van de aanschaf zeker waard is.

Tracklist:
1. Sound The Alarm
2. 2061
3. Road Less Traveled
4. Get Bronx
5. Part Of History
6. Losing War
7. Never Back Down
8. Facing The Abyss
9. Act Your Rage
10. Disconnect Your Flesh
11. Beltway Getaway
12. Sidelined
13. Outgunned
14. DNC

Score: 83 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 4 oktober 2014

Koop dit album in

Meer Sick Of It All:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 04-10-2014 om 14:54u

helemaal mee eens. 100% SOIA, je weet wat je krijgt.

Reactie van Likkoekje op 04-10-2014 om 17:15u

Sick Of It All stelt nooit teleur!

Reactie van Een Metalfan op 05-10-2014 om 21:31u

niet veel reacties van zon geweldige band.
mijn reactie: geweldige cd.