Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

U.D.O. - Steelhammer - Live From Moscow (dvd)
Jaar van release: 2014
Label: AFM Records
U.D.O. - Steelhammer - Live From Moscow (dvd)
Toen ik vorig jaar de heer Dirkschneider aan de telefoon had voor een interview vertelde hij al dat er een uitgebreide tour zou komen na de release van Steelhammer en de kans bestond dat er (weer) beeld- en geluidsopnamen gemaakt zouden gaan worden. En jawel, in zijn geliefde Rusland werd de bijna half nieuwe bezetting van U.D.O. vastgelegd en dat resulteerde in dit tijdsdocument van de kleine grote man en zijn band.

Met de DVD en de uitvoeringen is weinig mis. Goed geregisseerde beelden, perfect geluid, een publiek dat volledig uit zijn plaat gaat, en de Russische nieuwkomer Andrey Smirnov (op gitaar, die halverwege de DVD ook nog even een solo mag weggeven) die zich zichtbaar thuis voelt en het publiek ook even in het Russisch toespreekt. Bij In The Darkness (twee tonen lager dan het origineel) heeft Udo moeite om de juiste noten te zingen, maar hij komt er mee weg en het publiek valt hem vocaal bij. De fan van Dirkschneider ten tijde van Accept heeft het lastig bij het aanschouwen van de DVD bij gebrek aan krakers van die band.

Dat de setlist zou worden omgegooid met al die nieuwe bandleden wist Dirkschneider vorig jaar ook al te vertellen. Uiteraard is zijn laatste studioproduct zeer ruim vertegenwoordigd met zes songs. En zie, nog maar één Accept nummer dat het heeft overleefd, en dat is Metal Heart. Sterker nog, de setlist is vrijwel geheel anders dan op Live In Sofia. Verder bevat deze DVD nog een drietal toevoegingen die het voor de fans aantrekkelijk moeten maken om dit dikke pakket met schijfjes aan te schaffen.

Ook de audioschijfjes blijven als live-registratie prima overeind met een uitstekende productie en bevatten exact dezelfde setlist als de DVD. Ten opzichte van de Sofia-DVD uit 2012 vind ik dat er wat minder spelvreugde van het podium af straalt. De enige die dat wél doet is de keyboardspeler die ook helemaal zijn eigen feestje viert. Ook al ben je geen fan van Dirkschneider's stem, het is en blijft een strakke band maar als DVD zet ik liever Live In Sofia op.

Tracklist:
DVD/CD:
1. Intro
2. Steelhammer
3. King Of Mean
4. Future Land
5. A Cry Of A Nation
6. Trip To Nowhere
7. They Want War
8. Never Cross My Way
9. Stranger
10. Stay True
11. In The Darkness
12. Azrael
13. No Limits
14. Mean Machine
15. Burning Heat
16. Metal Machine
17. Devil's Bite
18. Go Back To Hell
19. Timebomb
20. Holy
21. Metal Heart

Bonusmateriaal:
1. Behind The Scenes
2. Russia Travel Documentation
3. Trainride In Russia

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 22 juni 2014

Koop dit album in

Meer U.D.O.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 23-06-2014 om 13:18u
Score: 85 / 100

Ik ben eerder blij dat het niet wéér een live registratie is met al die zelfde Accept nummers.

Reactie van Johnny op 23-06-2014 om 13:48u

@ Old Mhb, ik ben het met je eens. Ik hoop dat Ozzy, Black Sabbath, Deep Purple en Motorhead ook eens een live album uitbrengen met nummers die niet op 1000 andere livealbums van hun staan

Reactie van Callahan op 23-06-2014 om 17:37u
Score: 40 / 100

Overgewaardeerd dat UDO

Reactie van appie op 24-06-2014 om 14:08u

het solowerk van udo eind jaren 80 en begin jaren 90 daar was helemaal niks mis mee en deed niet onder voor accept maar wat de man vanaf eind jaren 90 heeft uitgebracht doet me helemaal niets.
veel invloeden van rammstein en veel powermetal invloeden dragen hier zeker aan bij
de meeste nummers gaan het ene oor in en het andere weer uit en hoewel het muzikaal zeker niet slecht is, is de klik die ik met accept had bij udo ver te zoeken.
ik sla deze dus ook over