Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

08-08-2020

SeriouS - Aware
Jaar van release: 2014
Label: Mass Multiverse Records
SeriouS - Aware
Nederland is weer een nieuwe leuke band rijker: SeriouS heet de band, en bestaat uit zanger Jonathan Hoevertsz, drummer Robert Spaninks, gitaristen Nick Polman en Vincent Zaalberg, en bassist Jan Bijlsma (die kennen we wellicht nog van Vengeance). SeriouS maakt, zoals ze het zelf noemen, cinematische moderne rock met een industrieel randje. Dat randje is al vanaf het begin duidelijk aanwezig en zorgt voor een melodie die zowel catchy als traag en mystiek klinkt. Hm..dat smaakt naar meer.

De productie was in handen van Oscar Holleman in nauwe samenwerking met Jan Bijlsma, terwijl de keyboards en de soundscapes in de studio van Joost Van Den Broek werden vastgelegd. Beiden behoeven denk ik geen nadere introductie meer. Het geheel klinkt erg lekker, en ik zou bijna zeggen dat zowel nu-metal als de muziek van Ayreon bronnen van inspiratie zijn geweest. De vocale prestatie van Hoevertsz is dik in orde want de zang is clean, zuiver en klinkt prettig. Ook het snarenplukkende trio muzikanten doet zijn werk zeer naar behoren en Joost Van Den Broek heeft ook op dit album zijn passende keyboardmuurtjes neergezet.

Terecht dat de band Circle Of Lies gekozen heeft voor een video want ik vind dit het meest toegankelijke nummer van deze cd. Alhoewel de opbouw van het songmateriaal wel een herkenbare rode draad heeft, zit er toch genoeg variatie in dit album, dat naar mijn verwachting hoge (en internationale) ogen gaat gooien. Uitsluitend de afsluitende cover People Are People kan me niet bekoren, ook al scheurt men flink door met dit Depeche Mode nummer. Nooit begrepen wat iemand in die band zag maar dat is persoonlijk.

Het genre waarin SeriouS zich beweegt is nog lang niet 'af' en het zou best eens kunnen dat het legertje professionals vóór en achter de opnametafels hier een nieuw exportproduct heeft neergezet. Nu moeten we het alleen nog maar ontdekken en omarmen. Voorprogrammaatje Evanescence, heren?

Tracklist:
1. Contentions
2. Point Of No Return
3. As I Am
4. Beyond Our Eyes
5. Leave It All Behind
6. Circle Of Lies
7. Deception
8. Twofolded
9. Changes
10. Roads To Rome
11. Sacred Ground
12. Code Blue
13. People Are People

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 11 april 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]