Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Deforge - Freedoom Release
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Deforge - Freedoom Release
Deforge uit Italië speelt technische death/thrash metal, en doet dat op redelijk bevredigende wijze. De band lijkt de death metal van bands als Death en oude Morbid Angel te combineren met de thrash van Slayer, en haalt het resultaat vervolgens door een mixer die ook nog wat technische trekjes aan de sound toevoegt. Dat bands als Cynic, Atheist en Spiral Architect in het boekje bedankt worden, geeft je een idee van de technische invloeden die de band ter harte heeft genomen.

Toch speelt Deforge een wat meer gebalanceerde stijl. De muziek kent wat harde en snelle passages, en de thrash-invloeden verschijnen regelmatig aan het oppervlakte ("Mindless State" is hier een goed voorbeeld van). Met "Immortality" geeft de band blijk van een liefde voor Zweedse melodieuze death metal, waarbij ik dan vooral aan At the Gates en Eucharist denk.

Algemeen gesteld is "Freedoom Release" best een aardig album. De songs zijn redelijk sterk, het technische niveau van de band is prima te noemen, en het album kent een lekkere flow. Niettemin heb ik wat aan te merken op deze cd. Ten eerste is de speelduur met amper dertig minuten wat aan de magere kant. Ik kan niet zeggen of "Freedoom Release" als EP of als album verkocht wordt, maar in het laatste geval vind ik dat het label onredelijk is. Daarbij komt dat de vocalen vrij zwak en onopmerkelijk zijn. De grunts hoeven klaarblijkelijk geen grote afstand af te leggen om de microfoon te bereiken, en mijn impressie is dan ook dat "Freedoom Release" een beetje te leiden heeft onder het zwakke vocale aspect. Met een andere zanger was de muziek beter over gekomen.

"Freedoom Release" is een aardige plaat, maar het is er niet een die erg op zal vallen in de maandelijkse stroom extreme metal releases. En eerlijk gezegd vind ik dat niet meer dan terecht. Leuk om te krijgen, minder leuk om te kopen.

Tracklist:
1. Vicious Circle
2. Catch Hold
3. Germinate
4. Immortality
5. Mindless State
6. The Sense of Change

Score: 70 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 29 september 2003

Koop dit album in

Meer Deforge:

[ Terug naar de Album Reviews ]