Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Iron Savior - Rise Of The Hero
Jaar van release: 2014
Label: AFM Records

Iron Savior - Rise Of The Hero

Break your happy home learn to sing alone to the music, to the music Clap your hands and shake on a summer's day to the music, to the music

I'm falling in love with your favorite song I'm gonna sing it all night long I'm gonna dance with somebody dance with somebody dance dance dance

Wanneer je het op een metalwebsite kunt hebben over disco, moet je die kans met twee handen beetpakken. Hoewel het in dit geval niet gaat om klassiekers van KC and the Sunshine Band, Tavares of Donna Summer, maar over een moderne knaller van het Zweedse Mando Diao, is de vreugde er niet minder om. In dit geval gaat het om Dance With Somebody dat op spetterende wijze wordt gecovered door de Duitse power/heavy metalformatie Iron Savior.

De band die draait om Piet Sielck die zang, gitaar, productie en tekst en muziek voor zijn rekening neemt. Na een pauze van enkele jaren werden we plots verblijdt met het stevige The Landing in 2011, waarop de groep liet horen het spelen en schrijven van sterke heavy metalsongs nog niet verleerd te zijn. Drie jaar later is er Rise Of The Hero, een plaat die al even sterk opent en op flink wat punten weet te verrassen in zowel positieve en negatieve zin.

Net als voorganger The Landing is Rise Of The Hero lekker stevige en niet al te complexe metal met thema's over science fiction, grootse helden, draken en natuurlijk heavy metal zelf. De zang van Piet Sielck zal nooit tot de beste van de wereld behoren, maar net als altijd, brengt hij het er aardig vanaf. Wat hij aan zangkunst ontbeert, maakt hij goed met flink wat enthousiasme en energie. Het gitaarspel doet wederom erg aan Judas Priest denken, en hoewel het allemaal niet bijster origineel is, klinkt het nergens als uitgekauwd of lusteloos. Enkele van de hoogtepunten zijn de sterke eerdergenoemde cover en het marcherende Dragon King.

De ballad van deze plaat is het lijzige The Demon dat beter achterwege had kunnen blijven. Het lijkt wel een regelrechte kopie van publieksfavoriet en klassieker Beyond The Realms Of Death van Judas Priest, maar dan in een minder indrukwekkende vorm. Wanneer er in de tekst ook nog parallellen te ontdekken zijn, is het plaatje compleet. Laten we het houden op een flauwe ode, en de heren technici danken voor de skipfunctie.

Buiten die misstap valt er weinig aan te merken op dit Rise Of The Hero. Het is Iron Savior zoals de fans graag horen; niet al te ingewikkelde stevige heavy metal, en zo ook precies wat je van deze groep verwacht.

Tracklist:
1. Ascendence
2. Last Hero
3. Revenge Of The Bride
4. From Far Beyond Time
5. Burning Heart
6. Thunder From The Mountains
7. Iron Warrior
8. Dragon King
9. Dance With Somebody (Mando Diao cover)
10. Firestorm
11. The Demon
12. Fistraiser

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 februari 2014

Koop dit album in

Meer Iron Savior:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeroen op 19-02-2014 om 10:36u
Score: 85 / 100

Altijd goed!

Reactie van Rob op 20-02-2014 om 23:21u

Brrr kc and the sunshine band bah bah bah. Even de mond spoelen

Reactie van John op 05-03-2014 om 08:36u
Score: 84 / 100

Vergelijkingen met Judas Priest kan ik toch niet maken hoor... Met Gamma Ray en Blind Guardian des te meer maar hé... Jij bent de reviewer en niet ik!